De kleurrijke muziek van Jake La Botz schommelt tussen rockabilly, folk, blues, en country en neemt je mee naar een rokerig bruin café waar hij zingt over de landschappen van Montana, het leven en de liefde.  Eén van de weinige, nog levende echte blueslegendes.

De roots van zanger en gitarist Jake La Botz liggen in de straten van Chicago waar hij als tiener ploeterde om in leven te blijven door onder andere het stelen van auto’s. Om de tijd te verdrijven tatoeëerde hij zichzelf en verkende hij de rijke en diepe bluestraditie van de grote stad. Hij werd straatmuzikant en leerde van diverse legendes, waaronder Jimmy Davis, de eerste kneepjes van het vak. De muziek van de charismatische La Botz komt van heel diep, met scherp waargenomen teksten.
Zijn unieke stemgeluid levert metterdaad het bewijs van een robuust leven; “this man has been places”. Tezamen met zijn akoestische gitaar speelt La Botz diepgaande blues waarin de liefhebber een schrijnende tragiek herkent. Enerzijds vertelt hij het verhaal van pure lonesome blues, anderzijds grijpt hij terug naar de muzikale sfeer van grootheden zoals Hank Williams, Johnny Cash of Bob Dylan.

Niet alleen als muzikant laat Jake zien dat hij een professional is, hij is geen onverdienstelijk acteur en speelde onder andere in de wereldberoemde Sylvester Stallone-film ‘Rambo’, in Sinners and Saints, Animal Factory en The grace of Jake.
Hij opende eerder optredens voor onder andere Etta James, JD McPherson, Tony Joe White, Pokey LaFarge en Ray Charles. Maar vanavond staat hij zelf als hoofdprogramma op ons podium.

De avond wordt afgetrapt door de jonge Friese songwriter Lennard Fopma (ex Diff).  Onder de naam Leonard Ford speelt hij virtuoze vuige deltablues van het beste soort. Je zou je bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het allemaal begon bij Robert Johnson.

donderdag 04 mei 2017

Deur: 20:10

Aanvang: 20:30

€8 vvk, €8 deur

Bestel hier je ticket

Artiesten: