Avantgardistische metalfreaks opgelet! Het kunstzinnige Imperial Triumphant komt terug naar Iduna voor een show vol vernieuwende technische fratsen, dissonantie en grimmigheid. Excentriek, afwijkend, gifzwart en gehuld in lange gewaden en gouden maskers. Support komt van Wesenwille uit Utrecht.

Imperial Triumphant ontpopt zich in 2005 uit de geluiden en indrukken van The Big Apple. Het duurt nog tot 2012 voordat het New Yorkse trio met hun debuutalbum op de proppen komt. Dit zorgt dan wel meteen voor een aardverschuiving binnen het blackmetalgenre. In de jaren die volgen blijft de band zich ontwikkelen. In een amalgaam aan culturen als New York is het bijna onmogelijk om niet met andere muziekstijlen in contact te komen en Imperial Triumphant weet die als de beste, maar op subtiele wijze, in hun muziek te integreren. Hun laatste plaat ‘Spirit of Ecstacy’, waar jazzinvloeden bij momenten voor chaotische en dissonante sferen zorgen, bewijst dit nog maar eens. Het is niet meteen een album waar je iemand als Kenny G op zou verwachten en toch is hij een van de gastartiesten die de band bij de opnames betrok. Het maakt van Imperial Triumphant misschien wel de meest vernieuwende band binnen het gehele blacklmetalgenre.

Het uit Utrecht afkomstige Wesenwille is de support en komt indruk maken met een complexe vorm van blackmetal die muzikaal, vocaal en tekstueel goed is doordacht.

zondag 18 juni 2023

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 22:00

€ 15,- vvk, € 15,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: