Judy Blank, Sam & Julia en Berend Riemersma spelen in ‘de huiskamer’ van Iduna

Zaterdag 17 april vindt er weer een nieuwe editie plaats van Huiskamer XL in Iduna.
Deze keer zullen singer-songwriters Judy Blank, Sam & Julia en Berend Riemersma ‘unplugged’ en in een intieme sfeer hun mooiste liedjes vertolken in onze coronaproof huiskamer!

LET OP
Het Huiskamer XL festival is in verband met de maatregelen tegen het Coronavirus verplaatst naar zaterdag 17 april 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht. (houd ook je spamfolder in de gaten).

Judy Blank
Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Een jaar later debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. In het najaar van 2019 zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy, op cassette, afgelopen zomer uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Sam & Julia
Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan. Op dit moment werken ze aan hun debuut album, waarvan de eerste single op 12 juni 2020 is uitgekomen.
De single Come Cry zette Sam & Julia op de kaart en hun EP So Far, So Good (2019) werd de eerste release op het label ‘I Love My Label’ van Tim Knol. Ze kregen lovende kritieken, zo waren ze o.a te gast bij ‘Vrije Geluiden’ en speelden ze meermaals op de nationale radio.
Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in A Widows Lullaby, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.

Berend Riemersma
Traditiegetrouw begint de middag met artiest van Friese bodem. Berend Riemersma is enorm liefhebber van muziek uit de jaren ‘50 en ‘60 en begon zijn carrière met het vertolken van liedjes van zijn inspirators zoals Johnny Cash, Elvis Presley en The Beatles. Maar een aantal jaren terug besloot Berend zijn eigen liedjes te schrijven. Met hulp van Sytse Broersma van De Kast heeft hij een EP gemaakt en meerdere singles uitgebracht waaronder ‘Run Away Together’ en ‘Hungry for Love’. Afgelopen maand bracht hij zijn kersverse single ‘Lay Down Beside Me’, een duet met Lotte Broersma.

Let op: vanwege de corona-maatregelen hanteren we zitplaatsen. Per bestelling kun je maximaal 2 kaartjes kopen. Het is wel mogelijk om meerdere kaarten te kopen, maar dat betekent meerdere keren bestellen en het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen (uit 1 huishouden) naast elkaar te zitten. Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn beperkt tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang!
Lees hier meer informatie over de nieuwe richtlijnen om veilig concerten te bezoeken.

zaterdag 17 april 2021

Deur: 19:00

Aanvang: 19:20

€15 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: