LET OP

In verband met ziekte wordt het concert van Judy Blank verplaatst naar vrijdag 23 juli 2021. Hiermee wijzigt het programma van Huiskamer XL. Vrijdagavond 23 juli zal Judy Blank het podium delen met folkduo Tangarine en Amarens de Boer. De door jouw gekochte ticket(s) blijven voor het nieuwe optreden op 23 juli geldig. Zie hier voor meer informatie over de line-up van vrijdag 23 juli. De line-up van deze avond verschilt dus wat van de oorspronkelijke line-up voor huiskamerconcert XL, maar is ons inziens een passende line-up binnen hetzelfde concept!

Judy Blank en Tangarine spelen 23 juli 2021 in ‘de huiskamer’ van Iduna

Judy Blank: Als Judy Blank je zou vertellen dat ze uit een of ander gehucht in Louisiana zou komen, zou je haar op d’r blauwe ogen geloven. Maar ze komt gewoon uit Utrecht, al ligt ze flink op koers om de wereld te veroveren met haar groovy americanaliedjes. De singer-songwriter brak in 2018 door met het in Amerika opgenomen coming-of-age album ‘Morning Sun’, een wonderschone mix van eigenwijze indiefolk, vernuftig gitaarwerk en een ontwapenende stem, die niet alleen in Nederland goed in de smaak bleek te vallen. Een jaar later debuteerde ze op SXSW in Austin, ze toerde Europa rond met Susto (US) en in september stond ze als eerste Nederlander ooit op AmericanaFest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. In het najaar van 2019 zag ook EP ‘Morning After’, het rauwere broertje van ‘Morning Sun’, het licht. Het laatste deel van de trilogie ‘Morning Tapes’ bracht Judy, op cassette, afgelopen zomer uit. Het zijn lo-fi slaapkameropnames van de favoriete liedjes van beide albums, stuk voor stuk in één take opgenomen. Puurder dan dit ga je het niet krijgen.

Tangarine:

Authentiek en oprecht – dat zijn de kernwaarden van de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks, die samen het duo Tangarine vormen. Al op dertienjarige leeftijd begonnen de broers met het schrijven van eigen muziek, beïnvloed door hun helden, Simon and Garfunkel en Bob Dylan. Een niet aflatende stroom van liedjes was het gevolg.
In 2013 werd Tangarine huisband van De Wereld Draait Door. Vanaf dat moment werd de band rond de broers een landelijk fenomeen. Hun carrière raakte in een stroomversnelling, met uitverkochte zalen als gevolg. Voor de laatste twee studioalbums werkten de broers samen met de Amerikaanse band Calexico en werden de platen aldaar opgenomen in Tucson, Arizona.
De sterkste troef van Tangarine is de onberispelijke samenzang. Hoewel de invloed van Simon & Garfunkel en Bob Dylan duidelijk hoorbaar blijft, is het een unieke muzikale eenheid die de boventoon voert en die Tangarine tot een uitzonderlijk duo maakt. Wie erbij was heeft het tijdens ons festival Jûn fan Peije in 2017 in het Thalenpark kunnen ervaren! We zijn er trots op dat ze nu terugkomen naar Iduna voor een akoestische sessie.

Let op: vanwege de corona-maatregelen hanteren we zitplaatsen. Per bestelling kun je maximaal 2 kaartjes kopen. Het is wel mogelijk om meerdere kaarten te kopen, maar dat betekent meerdere keren bestellen en het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen (uit 1 huishouden) naast elkaar te zitten. Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn beperkt tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang! Voor dit evenement is geen testbewijs nodig.
Lees hier meer informatie over de nieuwe richtlijnen om veilig concerten te bezoeken.

zondag 04 juli 2021

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€15 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: