In thuisland Australië wordt Hamish Anderson ook wel The Melbourne Master of The Telecaster genoemd; maar zijn carrière begon pas echt vorm te krijgen toen hij besloot te verhuizen naar de Verenigde Staten; om precies te zijn het zonnige LA. Anderson leerde er de juiste mensen kennen en voor zijn debuutalbum ‘Trouble’ (geproduceerd door Jim Scott bekend van o.a. Tom Petty, Wilco en Tedeschi Trucks Band) leende hij zelfs muzikanten van Ryan Adams, John Mayer, Los Lobos, Gary Clark Jr. en Angus & Julia Stone. Hij stond tevens in het voorprogramma van o.a. B.B. King, Stephen Stills en Kenny Wayne Shepherd.
Maar naast de juiste connecties zijn ook de (muzikale) eigenschappen om een hele grote te worden bij Hamish Anderson ruim aanwezig. Hij heeft een stem waar je “u” tegen zegt. Wat hij zingt doet er ook nog eens toe, hij is een songwriter in hart en nieren. En als laatste is hij ook nog eens een geweldige gitarist, waarmee hij zijn muziek van de nodige blues voorziet. Kortom een zeer getalenteerd en onontdekte parel.
Opgegroeid met de platencollectie van zijn vader zijn de invloeden van BB King, Peter Green, Eric Clapton, Jeff Buckley en Tom Petty duidelijk hoorbaar in zijn werk. Recentelijk heeft Hamish Anderson zijn tweede album ‘Out of My Head’ uitgebracht waarvan de single ‘No Good’ na zijn release dusdanig positief is ontvangen dat deze oa in de Spotify’s ‘Nu Blues’ playlist belande. Een avond vol geniale blues solo’s en riffs die nog dagenlang in je hoofd blijven zitten.

Support Big Bo speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk ook blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Delta Blues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase

zaterdag 05 oktober 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: