Onder de noemer “Blood Stains Europe (1992-2017)” komt het Noorse Black Metal ensemble Gorgoroth op vrijdag 10 maart naar Poppodium Iduna. In samenwerking met metalfestival Into the Grave presenteren we Gorgoroth’s 25 jarige jubileum met naast Gorgoroth ook een optreden van het Israelische Melechesch met voorafgaand twee supports.

Terecht mag Gorgoroth een van de vaandeldragers van de Noorse Black Metal genoemd worden. Al 25 jaar maakt de band podia in binnen- & buitenland onveilig en staan ze garant voor die typische Noorse sound: een gifzwart geluid met een ijzige uitstraling; waarvan ze samen met bands als Burzum, Immortal en Emperor aan de wieg stonden. Verwacht vanwege het jubileum vandaag vele klassiekers gebracht door Ifernus en de zijnen waarbij niemand minder dan Hoest (Taake) de vocalen op zich gaat nemen!

Melechesh combineert op unieke wijze Midden-Oosterse folk met black- en thrash metal. De band is etnisch Armeens/Assyrisch en was oorspronkelijk gehuisvest in Jeruzalem, maar na beschuldigingen van “duistere activiteiten” door de lokale autoriteiten en het gebrek aan kansen daar, woont de band inmiddels verspreid over Europa. Het laatste wapenfeit van Melechesh is het eind 2015 verschenen album “Enki” waarop de band bewijst nog immer een leidende factor te zijn in de Black Metal scene. Uniek in de eigen scene zijn er maar weinig bands die live zo weten te overtuigen als Melechesh!

INCITE en Earth Rot verzorgen de support deze avond!

vrijdag 10 maart 2017

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30 - 23:30

€17 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebook event

Artiesten: