You can’t stop rock ‘n’ roll! Uit de smeulende as herrezen van wat ooit was vormen muzikanten van onder andere Birth of Joy en Peter Pan Speedrock de nieuwe allstar rockband Fire Horse.

In september 2022 werd de debuutplaat met de toepasselijke titel ‘Out Of The Ashes’ via het roemruchte Haarlemse platenlabel Suburban Records de wereld in geslingerd. Hoogtijd dus om ze naar Drachten te halen voor een ongecompliceerde rockshow in Iduna. Support komt van Baha Gratul.

Een spontane jamsessie met zanger/gitarist Kevin Stunnenberg (ex-Birth of Joy) en bassist Peter van Elderen (o.a. Peter Pan Speedrock) beviel zo goed dat er snel een vervolg werd gepland met drummer Guy Pek (Grenadeers). Samen gaan ze aan de slag en vormen een nieuwe supergroep vernoemd naar bassist Van Elderen’s geboortejaar 1966. Fire Horse grijpt muzikaal terug naar zowel de ’70’s als de ’90’s en laveert volgens eigen zeggen tussen stevige powerrock en post-grunge: van desert rock a la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Oftewel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift.

Supportact Baha Gratul maakt psychedelische rock en haalt zijn inspiratie uit bands als King Gizzard and the Lizard Wizard, Pink Floyd, Psychedelic Porn Crumpets, Altin Gun en Jouis. Op een vliegend tapijt neemt de groep je mee op reis naar verre landen, om af en toe neer te storten voor een wild avontuur.

zaterdag 20 mei 2023

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:00

€ 11,- vvk, € 13,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: