Mini Thrash- & Speedmetalfestival met Exumer, Dead Head en Overruled in Iduna!

Tijdschema:
20:30 Overruled
21:20 Dead Head
22:20 Exumer

Thrash/speedmetal culthelden Exumer komen op vrijdag 29 maart voor een exclusieve Nederlandse show naar Poppodium Iduna. Het optreden zal in het teken staan van het aanstaande album van Exumer dat in de het voorjaar van 2019 zal worden uitgebracht. De Duitse thrash veteranen die worden beïnvloed door genre-genoten Slayer, Exodus en Venom zijn sinds 1985 actief en hebben met de platen ‘Possessed By Fire’ en ‘Rising from the Sea’ twee legendarische releases op hun naam staan. Begin jaren 90 werd het echter stil rond de band maar na de succesvolle reünie op het Wacken festival is Exumer sinds 2009 herboren en brengt de band met enige regelmaat weer albums uit.

Dead Head uit Kampen is al sinds 1989 actief en mag terecht een van de grootste en oudste thrash bands van ons land genoemd worden. Beïnvloed door klassieke thrash metal bands als Dark Angel, Kreator en Sadus heeft de band sinds het debuut in 1991 een aantal epische albums op zijn naam staan. Laatste wapenfeit is de plaat ‘Swine Plague’ waarmee de band bewijst na al die jaren nog steeds mee te kunnen in de top van de thrash scene en ze de jonge generatie het nakijken geeft!

Opener vandaag is de uit Hoogeveen afkomstige band Overruled. Beïnvloed door de ‘Big Four’ maakt het nog jonge kwartet klassieke thrash en speedmetal zoals we de kennen uit de begin jaren 80. Oftewel geen muzikale intermezzo’s of adempauzes maar het gaspedaal vol ingedrukt! Eind 2018 bracht de band zijn debuutalbum ‘Hybris’ uit dat is geproduceerd door Annihilator frontman Jeff Water; een prima plaat waarbij wij verwachten dat 2019 wel eens hét jaar voor Overruled zou kunnen worden!

vrijdag 29 maart 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:30

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: