Let op: We volgen de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid. Dit betekent dat je ons alleen kunt bezoeken met een coronatoegangsbewijs (voor bezoekers van 13 jaar en ouder), dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden en gebruik moet worden gemaakt van zitplaatsen. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht; op je stoel mag dit af.

Gitarist Erwin Java unplugged met Sean Webster en Tollak Ollestad in Iduna

Op vrijdag 11 februari komt gitarist Erwin Java met zijn Travel Party naar Iduna. Erwin maakte onder andere deel uit van de bands White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. In 2012, na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011), werd Erwin mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. In 2018 verlaat hij de band om een andere weg in te slaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Soloalbum ‘Keepin’ It Real’ is dan al een half jaar uit, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blues historie. Songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Na eerdere versoepelingen van de corona-maatregelen startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’ uit welk project uiteindelijk ‘Erwin Java’s Travel Party’ is ontstaan. Vanaf september 2020 ook regelmatig te horen en te zien is in het live-TV-programma Veronica Inside.

Eén van de bezettingen van de ‘Travel Party’ is die met de uit Sheffield afkomstige en in Giethoorn woonachtige zanger/gitarist Sean Webster. Webster, gezegend met een karakteristieke rauwe stem en een patent op melodieus, bluesy gitaarspel heeft in zijn loopbaan al over de hele wereld opgetreden. Zo verscheen hij onder meer op televisie in Austin en deed diverse live-sessies voor de BBC Radio 2, maar de liefde bracht hem naar Nederland.

Ook is de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad aangetrokken die in die laatste hoedanigheid ook te horen is op ‘Keepin’ it Real’. Naast zijn old school bluesharmonicawerk wordt Tollak’s harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder. Na in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw met grootheden als Michael McDonald, Don Henley, Al Jarreau, Seal, Chet Atkins en Andrea Bocelli te hebben samengespeeld brengt ook de liefde Tollak in 2004 naar Nederland. Afgelopen jaar deed Tollak mee aan het programma Senior Voice of Holland en behaalde daarin een finaleplaats.

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase.

vrijdag 11 februari 2022

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00 - 22:00

€16 vvk


Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: