De Finse powervrouw en gitaarwonder Erja Lyytinen komt op zondag 14 mei een supercatchy bluesrockshow geven in Iduna. Lyytinen is een internationaal gevierd gitarist en weet diepe indruk te maken met haar pakkende bluesrocksongs die ze voorziet van een betoverend poprandje.

Geïnspireerd en beïnvloed door de bluesgrootheden van weleer vertoont multi Blues Award-winnende Erja Lyytinen al ruim twee decennia haar kunsten. Ze heeft haar opleiding genoten bij onder andere Dylan-gitarist Billy Cross en Chick Corea-gitarist Scott Henderson, ze stond op het podium met Santana (die haar de bijnaam Lightning gaf, als verwijzing naar Lightnin’ Hopkins) en had gasten als Jennifer Batten (Michael Jackson, Jeff Beck) en Sonny Landreth op haar albums. “The Queen of Slide Guitar” heeft het biografische boek “The Blues Queen”, met daarin verhalen over hoe ze podia deelt met legendes als Carlos Santana, Dan Aykroyd, Sonny Landreth en Jennifer Batten, op haar naam staan.

Het muzikale palet van Lyytinen is enorm en omvat het allerbeste van de hedendaagse bluesrock. Toen in 2020 vanwege de lockdown haar muzikale carrière werd beperkt, begon Lyytinen te werken aan nieuwe activiteiten zoals de ontwikkeling van haar eigen theemerk. In 2022 sloeg ze terug met het geniale album “Waiting for the Daylight”. Hierop laat ze blues, rock en pop op een hele natuurlijke manier naadloos in elkaar overlopen. Kom het live meemaken en laat je inpakken door Erja Lyytinen in Iduna.

zondag 14 mei 2023

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 17:30

€ 16,- vvk, € 18,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: