Het Finse Ensiferum staat garant voor epische liederen, melodisch gitaarwerk, genadeloos snelle tempo’s en Keltisch geïnspireerde breaks. Al meer dan twintig jaar maakt deze band epische death metal met folk-invloeden en zijn daarmee vaandeldrager van het genre viking/paganmetal. Zonder Ensiferum had dit genre er waarschijnlijk heel anders uitgezien! Onder de noemer “Path to Glory tour 2018” komt de band in april/mei naar Nederland en zal dan o.a. Iduna aandoen.

De titel ”Path to Glory” is afgeleid van het in september verschenen zevende studioalbum “Two Paths”. Met deze opvolger van het uit 2015 afkomstige album “One Man Army” zetten de Finnen de weg omhoog voorts en bewijst Ensiferum klaar te zijn voor een nog groter publiek. Two Paths is wederom een fantastische plaat die omschreven kan worden als catchy en toegankelijk zonder hierbij afstand te doen van hun (Folk en Death Metal) roots!
Ensiferum is bij uitstek een band die je live gezien moet hebben. Ze weten van elk concert een groot feest te maken en is daarom een graag geziene gast op de grote metalfestivals. De laatste keer dat je in het noorden des lands, tijdens een intieme clubshow, van Ensiferum kon genieten is al heel wat jaartjes geleden wees er daarom snel bij!

Main support vandaag is het Canadese EX DEO; het sideproject van Kataklysm zanger Maurizio Iacono. Met EX DEO laat Maurizio een veel bombasticher en melodischer Death Metal geluid horen dan hoofdband Kataklysm. Ook zijn voorliefde voor geschiedenis, met name die van het Roomse Keizerrijk, is duidelijk terug te horen. Begin 2017 bracht EX DEO haar derde album “The Immortal Wars” uit waarmee de band nu voor het eerst mee naar Europa trekt!

De openningsact voor de Path to Glory tour zal later aangekondigd worden.

zondag 29 april 2018

Deur: 19:00

Aanvang: 19:20

€24 vvk, €26 deur

Bestel hier je ticket

Artiesten: