Britse rijzende bluesster Elles Bailey komt naar Drachten

De uit Bristol afkomstige Elles Bailey is één van de opkomende rootszangeressen van onze Britse overzeese overburen, wellicht doet de term opkomend haar wel te kort. Al sinds 2013 speelt ze veelvuldig met haar band en bracht twee EP’s uit. Afgelopen september bracht ze haar debuutalbum Wildfire uit. Wildfire brengt een mix van rootsy blues, soul en countryrock. Elles Bailey smeedt deze ingrediënten om tot smaakvolle songs die puur en lekker in het gehoor liggen. Bailey beschikt daarnaast over een stem met een aangenaam rauw randje dat in haar vroege jeugd is veroorzaakt door een virusinfectie die een blijvende schade heeft toegebracht. Nu komt dat haar eigenlijk goed van pas. Haar debuutalbum werd in de Blackbird Studios te Nashville opgenomen samen met topmuzikanten die ook samenwerken met artiesten zoals bijvoorbeeld Garth Brooks, Stevie Wonder en Melissa Etheridge. Het album kwam binnen op nummer 2 in de iTunes blues Charts.
Momenteel is Elles genomineerd als ‘Best Female Vocalist’ in de European Blues Awards, samen met Beth Hart en Sari Schorr.  Kortom; Elles Bailey is klaar om de wereld te veroveren!

Voorprogramma:
Wellicht heb je tijdens de Jûn fan Peije in 2016 al kennis gemaakt met Feral Tides. Deze Friese psychedelische bluesformatie creëert een sound die soms teruggrijpt naar Cream en Pink Floyd, maar ook regelmatig refereert aan bands als DeWolff en Black Mountain.

DJ van de avond is Jankobus Seunnenga

vrijdag 15 december 2017

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€14 vvk, €16 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: