Drachten Deathfest is terug van weggeweest! Na een pauze van bijna tien jaar komt het festival op zaterdag 26 januari terug naar Iduna. Voor deze eerste editie hebben we meteen een aantal leuke namen weten te strikken. De eerste bevestigde namen zijn de Engelse metalbands Memoriam en Extreme Noise Terror en hun Amerikaanse tegenhangers Terrorizer en Skeletal Remains.  In totaal zullen er zeven bands het podium betreden tijdens Drachten Deathfest. Verdere namen zullen in de komende maanden bekend gemaakt worden.

Terrorizer is terug! Dit Amerikaanse Grindcore en Death Metal ensemble dat door oa Pete Sandoval (ex Morbid Angel) en de helaas veel te vroeg overleden Jesse Pintado (Napalm Death) in 1986 is opgericht heeft recentelijk haar nieuwe album “Caustic Attack” uitgebracht! Opmerkelijk detail is dat dit pas het vierde album van Terrorizer is. Dit doordat de band in 1989, na het uitbrengen van het legendarische album World Downfall, uit elkaar viel en de bandleden afzonderlijk van elkaar naam maakten in bands als Nausea, Brujeria, Morbid Angel en Napalm Death. Na een lange moeilijke pauze is de band gelukkig sinds 2009, op aandringen van de fans, weer actief. Waarbij Napalm Death en Extreme Noise Terror in Europe grindcore op de kaart hebben gezet heeft Terrorizer dit in de Verenigde Staten gedaan. Oftewel regelrecht een klassieker!

Het oldschool death metal kwartet Memoriam is eind 2015 ontstaan uit de as van het legendarische Bolt Thrower en bestaat uit Bolt Thrower leden Karl (vocalen) en Andrew (drums) aangevuld met Benediction leden Frank (bas) en Scott (gitaar).  Voor de fans van echte oldschool Engelse Death Metal een droom line-up! Halverwege 2018 bracht Memoriam zijn laatste wapenfeit, het tweede album “The Silent Vigil” uit op het befaamde Nuclear Blast label. Hierop laat Memoriam duidelijk horen niet ‘simpelweg’ verder te borduren op het werk van Bolt Thrower maar naast traditionele death metal ook invloeden uit de grindcore en punk toe te laten in hun sound wat verrassend vernieuwend doch vertrouwd klinkt!

Het Engelse Extreme Noise Terror mag je gerust naast Napalm Death, Terrorizer en Repulsion zetten als het gaat om grindcorepioniers. Sinds 1985 maakt dit equipe de podia in binnen- & buitenland onveilig en hebben ze een aantal legendarische platen op hun naam staan.  Zo staan de BBC Peel Sessions die wijlen fan John Peel met zo opnam bij vele death metal- en grindcorefans hoog in het favorietenlijstje. Zowel binnen de crust, grind, punk als metal staat de band te boek als grondlegger. Al meer dan 30 jaar weet ENT te overtuigen op het podium en brengen ze met enige regelmaat nog nieuwe platen uit. Een echte legende op ons podium dus!

Als je platenkast uitpuilt met platen van Death tot Pestilence en van Morbid Angel tot Gorguts en Obituary zit je bij Skeletal Remains op de juiste plek. Skeletal Remains maakt heerlijke oldschool death metal zoals we die kennen uit begin jaren 90 in een nieuwerwets sausje. Het uit Californie afkomstige ensemble heeft de afgelopen jaren een grote naam opgebouwd in de underground en gerenommeerde festivals als Hellfest, Party San, Obscene Extreme en Maryland Deathfest aangedaan. Afgelopen mei bracht Skeletal Remains het album Devouring Mortality uit op het befaamde Century Media Records en de weg naar het grote publiek lijkt hiermee geopend!

Verdere namen volgen

zaterdag 26 januari 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 23:00

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket

Artiesten: