Drachten Deathfest is terug van weggeweest! Na een pauze van bijna tien jaar komt het festival op zaterdag 26 januari terug naar Iduna. Voor deze eerste editie hebben we meteen een aantal leuke namen weten te strikken. De Engelse metalbands Memoriam en Extreme Noise Terror, hun Amerikaanse tegenhangers Terrorizer en Skeletal Remains en van eigen bodem Suffering Quota en Anarchos zullen het podium betreden tijdens Drachten Deathfest.

Terrorizer is terug! Dit Amerikaanse Grindcore en Death Metal ensemble dat door oa Pete Sandoval (ex Morbid Angel) en de helaas veel te vroeg overleden Jesse Pintado (Napalm Death) in 1986 is opgericht heeft recent zijn nieuwe album ‘Caustic Attack’ uitgebracht! Opmerkelijk detail is dat dit pas het vierde album van Terrorizer is. Dit doordat de band in 1989, na het uitbrengen van het legendarische album World Downfall, uit elkaar viel en de bandleden afzonderlijk van elkaar naam maakten in bands als Nausea, Brujeria, Morbid Angel en Napalm Death. Na een lange moeilijke pauze is de band gelukkig sinds 2009, op aandringen van de fans, weer actief. Waarbij Napalm Death en Extreme Noise Terror in Europe grindcore op de kaart hebben gezet heeft Terrorizer dit in de Verenigde Staten gedaan. Oftewel regelrecht een klassieker!

Het oldschool death metal kwartet Memoriam is eind 2015 ontstaan uit de as van het legendarische Bolt Thrower en bestaat uit Bolt Thrower leden Karl (vocalen) en Andrew (drums) aangevuld met Benediction leden Frank (bas) en Scott (gitaar).  Voor de fans van echte oldschool Engelse Death Metal een droom line-up! Halverwege 2018 bracht Memoriam zijn laatste wapenfeit, het tweede album ‘The Silent Vigil’ uit op het befaamde Nuclear Blast label. Hierop laat Memoriam duidelijk horen niet ‘simpelweg’ verder te borduren op het werk van Bolt Thrower maar naast traditionele death metal ook invloeden uit de grindcore en punk toe te laten in hun sound wat verrassend vernieuwend doch vertrouwd klinkt!

Het Engelse Extreme Noise Terror mag je gerust naast Napalm Death, Terrorizer en Repulsion zetten als het gaat om grindcorepioniers. Sinds 1985 maakt dit equipe de podia in binnen- & buitenland onveilig en hebben ze een aantal legendarische platen op hun naam staan.  Zo staan de BBC Peel Sessions die wijlen fan John Peel met zo opnam bij vele death metal- en grindcorefans hoog in het favorietenlijstje. Zowel binnen de crust, grind, punk als metal staat de band te boek als grondlegger. Al meer dan 30 jaar weet ENT te overtuigen op het podium en brengen ze met enige regelmaat nog nieuwe platen uit. Een echte legende op ons podium dus!

Als je platenkast uitpuilt met platen van Death tot Pestilence en van Morbid Angel tot Gorguts en Obituary zit je bij Skeletal Remains op de juiste plek. Skeletal Remains maakt heerlijke oldschool death metal zoals we die kennen uit begin jaren 90 in een nieuwerwets sausje. Het uit Californie afkomstige ensemble heeft de afgelopen jaren een grote naam opgebouwd in de underground en gerenommeerde festivals als Hellfest, Party San, Obscene Extreme en Maryland Deathfest aangedaan. Afgelopen mei bracht Skeletal Remains het album Devouring Mortality uit op het befaamde Century Media Records en de weg naar het grote publiek lijkt hiermee geopend!

Suffering Quota is een grindcore band uit Groningen, die elementen van crust, punk en death metal vermengt in hun geluid. Veranderingen in de line-up op bas en zang, zorgen voor een eclectisch geluid terwijl ze tegelijkertijd bewijzen ze nog steeds een sterke live-act te zijn. Met het kersverse album ‘Life In Disgust’ verpletteren ze ieder podium!

Anarchos komt uit het oosten van het land en bestaat uit ex leden van oa Eternal Solstice en Burning Hatred. De band maakt oldschool death metal en wordt daarbij beïnvloed door Asphyx, Autopsy en Dismember. Begin 2018 brachten ze hun laatste wapenfeit ‘Invocation Of Moribund Spirits’ uit op de befaamde underground labels Morbid Skull Records en Blood Harvest Records.

zaterdag 26 januari 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 23:00

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: