Doyle Bramhall II is één van de meest getalenteerde muzikanten in de hedendaagse muziek. Eric Clapton, met wie hij meer dan 10 jaar intensief samenwerkte, noemt hem één van de meest waanzinnige gitaristen waar hij ooit mee samenwerkte. Dat is niet zomaar een uitspraak van iemand die letterlijk met iedereen heeft samengewerkt waaronder Jimi Hendrix, BB King, Duane Allman en tientallen andere ‘legends’.

Als zoon van de overleden Texaanse muzieklegende Doyle Bramhall, werd Doyle Bramhall II opgevoed in een huishouden vol blues en rock ‘n roll. Terwijl zijn vader een begenadigd drummer was, ontfermde de jongste Bramhall-telg zich al gauw over de gitaar en groeide hij uit tot een gewilde gitarist, componist en producer.

Doyle heeft voor zijn eigen solo carrière de laatste 15 jaar weinig tijd gehad door de samenwerkingen met (naast Clapton) onder andere Roger Waters, Erykah Badu, Elton John, Tedeschi Trucks Band, Gary Clark Jr, Sheryl Crow, JJ Cale en Dr. John.

Nu, voor het eerst in 15 jaar, is er de tijd om een nieuw album uit te brengen met zijn eigen band. ‘Rich Man’ is een ijzersterke plaat vol blues, rock en ballads met een experimentele inslag, ondersteund door briljant gitaarwerk en zelfs een gastrol voor Norah Jones!

Live on stage is Doyle Bramhall II met zijn band ongeëvenaard, een ‘must see’ voor iedere liefhebber van échte livemuziek.

Groninger bluesrockband MAARIS zal de avond openen! MAARIS is geïnspireerd door Jimi Hendrix, Janis Joplin en DeWolff. De rauwe blues stem van de frontvrouw, het bijzonder sterke gitaarspel van de gitarist, het huilende geluid van de Hammond waarop zelfs de bas wordt gespeeld en de heerlijke drumpartijen zorgen ervoor dat je even terug in de tijd gaat.

Muzikale omlijsting is deze avond in handen van DJ Tjibbe Flightcase.

vrijdag 19 mei 2017

Aanvang: 20:00

€25 vvk, €30 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: