De voorverkoop voor dit concert start op vrijdag 27 mei om 10:00

DORO PESCH, ook wel ‘The German Queen of Metal’ genoemd, komt op zondag 6 november terug naar Drachten! Doro heeft inmiddels alweer tientallen solo-albums op haar naam staan, maar was voorheen bekend van de band Warlock.

Het succesverhaal van Doro begint in de jaren ’80 van de vorige eeuw met haar band Warlock en het album ‘Burning The Witches’ (1983). In 1986 staat de zangeres als eerste vrouw ooit op het ‘Monsters of Rock festival in Engeland. In datzelfde jaar staat Warlock in het voorprogramma van Judas Priest en meer iconen volgen, waaronder Ronnie James Dio, The Scorpions en Motörhead. In 1990 neemt de zangeres het self-titled album Doro op, geproduceerd door Kiss-mastermind Gene Simmons. ‘Calling The Wild’ (2000) is een andere mijlpaal in haar carrière, dit album bevat the hits ‘Love Me Forever’ en ‘Alone Again’.

Doro mag zich sinds 2013 officieel ‘Queen of Metal’ noemen nadat ze de ‘Legends’ award van Metal Hammer UK tijdens de prestigieuze Golden Gods Awards in London won. Echter hebben fans en metalliefhebbers over de hele wereld de zangeres met de o zo aanstekelijke rauwe stem al veel eerder tot koningin gekroond. En terecht. Of je nu een plaat uit haar Warlock-tijd op zet of haar nieuwste platen, ze klinkt immer strijdlustig. In combinatie met haar strakke band en vette riffs, levert dat een te gekke livesensatie op. Trek je battle jacket aan, smeer je strot met een een paar biertjes en zing mee op knallers als ‘Soldier of Metal’, ‘Hellbound’, ‘Love’s Gone To Hell’ en natuurlijk ‘All We Are’!

Support: StormHammer

zondag 06 november 2022

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 19:00

€30 vvk, €35 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: