Op vrijdag 23 september vieren de Def Americans hun jubileum met hun ‘15 Years of Service’ show bij ons in Iduna!

De Johnny Cash Tribute Def Americans gaf in 2007 haar eerste optreden in Eindhoven. Met de laatste release van de band (‘A Hundred Highways’) en een door Beerze Bier gebrouwen Pale Ale onder de arm staat de band 15 jaar later te trappelen om groots uit te pakken in Drachten. Met een langere set, nieuwe visuals en gasten belooft het een memorabele avond te worden!

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Brabanders van Def Americans Johnny Cash Tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De bandnaam lijkt niet direct te refereren naar een Johnny Cash Tribute, maar voor de geoefende muziekliefhebber ligt het voor de hand: Ten tijde van de samenwerking van Johnny Cash met Rick Rubin werd diens label DefJam omgedoopt naar het alom bekende American Recordings.

Inmiddels heeft de band een indrukwekkende live-reputatie opgebouwd door de songs die Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen nieuw leven in te blazen. Of het nu gaat om Johnny’s werk bij Sun Records, de prison platen, gospels, duetten met June Carter of de American Recordings reeks. Het werk van Cash verspreid over bijna 50 jaar blijft overeind door de onmiskenbare sound ervan oprecht en authentiek neer te zetten zonder het rauwe rebelse randje van The Man In Black uit het oog te verliezen.

Het moment dat Johnny’s grote liefde, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd een hoogtepunt van de show. En zo is het ook bij een Def Americans show. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, wordt het een stuk levendiger en gaat het broeien in de zaal. Samen met het publiek wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

Inmiddels kan de band terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festival circuit en meerdere geslaagde theatertours door heel het land. Def Americans onderscheidt zich net als Johnny zelf door authenticiteit en dat viel ook Johnny’s jongere broer Tommy op. Die benaderde de band in 2013 om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’-shows in Nederland.

Ook in het buitenland maakt Def Americans dus indruk, steeds vaker steekt de band dan ook de landsgrenzen over, voor shows in bijvoorbeeld België, Duitsland, Noorwegen en Engeland

Special guest: The Carter Sisters vertolkt door Garden in Gloom
Het powerduo Imke Loeffen en Mariska Petrovic van Garden in Gloom vervlechten hun stemmen en snaarinstrumenten om het bijzondere werk van The Carter Sisters te brengen. The Carter Sisters kwam voort uit de legendarische Carter Family. Hun muziek had een diepgaande invloed op bluegrass-, country-, Southern gospel-, pop- en rockmuzikanten en op de Amerikaanse folkrevival van de jaren zestig.

vrijdag 23 september 2022

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€ 18,- vvk, € 20,- deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: