Def Americans, de beste Johnny Cash Tribute band van Nederland, komt na de succesvolle “Folsom Prison” tribute terug naar Poppodium Iduna. De band bewees afgelopen jaar tijdens de uitverkochte show al dat ze in staat zijn een prachtig eerbetoon te brengen aan het werk van Johnny Cash.

Johnny Cash at San Quentin (1969) is net als zijn voorganger at Folsom Prison een bijzonder ruwe en rauwe registratie van een optreden van Johnny Cash in een zwaarbewaakte gevangenis. Tijdens de tweede uitvoering van zijn net geschreven song over San Quentin brak er nog net geen gevangenisopstand uit volgens ooggetuigen. Het was ook de plek waar Cash een songtekst uit zijn koffertje liet halen om vervolgens met zijn band voor de 1e keer “A Boy Named Sue” te spelen. Tijdens het optreden werden Cash en zijn band bijgestaan door Carl Perkins, the Carter Sisters en de Statler Brothers. 50 jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenis concert van the Man in Black naar Poppodium Iduna.

Voorprogramma: Mattanja Joy Bradley

Singer-songwriter Mattanja Joy Bradley werd bekend door haar deelname aan tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Vervolgens kwam ze met haar debuut Wake Me Up, een mix van catchy pop en bezielde blues, werd ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en won de Dutch Blues Awards voor beste vocalist.
Na een jaar door Amerika te hebben gereisd, gevolgd door een nodige sabbatical staat Mattanja weer op het podium met een scala van nieuwe songs en verhalen die je ziel weten te raken, je aan het denken zetten en dit alles verlijmd met een nodige dosis humor.

vrijdag 01 maart 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€15 vvk, €17 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: