Death over Drachten: een dag vol met de beste Black, Death en Thrash metal

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar weer een editie van Death over Drachten festival plaats. Op zaterdag 23 juni trakteren we je in Iduna weer op een gezellige dag vol met de beste Black, Death en Thrash metal! En dit alles volgens oldschool recept: 6 bands op 1 dag op 1 podium, een lage toegangsprijs en voor iedereen wat wils. In de kleine zaal een metalmarket en natuurlijk voor de deur een snackwagen.

Tijdschema:
15:30 I am the Crown
16:30 Carnation
17:45 Kjeld
19:00 Izegrim
20:30 Hooded Menace
21:45 Shining

Shining (swe)
In de extreme metalscene lopen sowieso weinig lieverdjes rond, maar een van de meest uitgesproken persoonlijkheden is ongetwijfeld Niklas Kvarforth. Met zijn band Shining (niet te verwarren met de Noorse) heeft de Zweed onlangs zijn tiende plaat ‘Varg Utan Flock’ uitgebracht, die nog maar eens aantoont dat extreme metal en oprechte, diepe emoties elkaar niet uitsluiten. Een album waarop Shining teruggrijpt naar zijn beginperiode en een zwartgeblakerde metalplaat neerlegt met duistere rockinvloeden afgemaakt met Niklas getergde vocalen. Terwijl Niklas kermt, schreeuwt, gromt, en dan plots een kippenvelverwekkend stukje klare zang neerzet maakt gitarist Peter Huss het plaatje af, met zijn herkenbare mix van Black Metal en Blues.

Hooded Menace (fin)
Waarbij Shining zijn inspiratie uit de Black haalt tapt het Finse Hooded Menace zijn invloeden voornamelijk uit het Death en Doom fust. Afgelopen januari bracht de band zijn vijfde plaat ‘Ossuarium Silhouettes Unhallowed’ uit op het befaamde Season of Mist label. Een album die voor de fans van het lompere Death Metal beukwerk niet gemist mag worden! Als je houdt van de Doom van Paradise Lost, Cathedral en Candlemass, gemixt met de loodzware Death Metal sound van Winter en Asphyx ben je bij deze eigenwijze Finnen aan het juiste adres!

Carnation (be)
Uit België komt de oldschool Death Metal band Carnation. Sinds de oprichting in 2013 heeft Carnation al een behoorlijke naam in eigen land opgebouwd en het podium onveilig gemaakt op gerenommeerde festivals als Alcatraz, Graspop, Summer Breeze en Eindhoven Metal Meeting. Muzikaal grijpt Carnation terug naar de Death Metalhelden van eind 80/begin 90 zoals Benediction, Pestilence, Death, Entrails en Bolt Thrower. Eind dit jaar brengen ze hun debuutalbum op Season of Mist!

Izegrim (nl)
Het Nederlandse Thrash Metal kwartet Izegrim is geen onbekende in de scene. Sinds 1996 gaat het ensemble uit Zutphen mee en heeft het een vijftal platen op zijn naam staan. Izegrim is een van de hardst werkende bands van Nederland met internationale faam die ze bracht op de grote festivals en ze het podium liet delen met voorbeeldbands als Kreator, Annihilator en Onslaught! Het laatste wapenfeit is de in 2018 uitgebrachte EP ‘Beheaded by Trust’ waarop Izegrim een lekkere mix van Thrash met Death Metal laat horen.

Kjeld (nl)
Uit de Friese wouden komt het Black Metal equipe Kjeld. Met de in het Fries gezongen knalharde, Scandinavisch klinkende Black Metal heeft Kjeld door debuutalbum ‘Skym’ en de hierop volgende splits met Cirith Gorgor en Wederganger zichzelf in korte tijd tot de top van de Nederlandse Black Metal scene weten te werken. Internationale weet de band zich ook goed in de kijker te spelen maar vandaag heeft Kjeld een van de weinige ‘thuiswedstrijden’ die de band dit jaar in Friesland zal geven!

I am the Crown (nl)
Lokale helden I Am the Crown zullen het festival openen! Sinds de oprichting in 2012 heeft de band zich ontwikkeld tot volwaardig melodisch black metal equipe en lokale favoriet. In 2016 bracht het kwartet het debuutalbum “On Death and Dying”  uit waarin het thema van het gelijknamige boek van de psycholoog Elisabeth Kubler-Ross centraal staat: de emoties die een terminale patient doorstaat.

zaterdag 23 juni 2018

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 23:00

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: