De show van De Duivel Ligt Altijd Op De Loer is in verband met de huidige maatregelen tegen het coronavirus verplaatst. De nieuwe datum is zondagmiddag 17 januari 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers zijn per mail op de hoogte gebracht (houd ook je spamfolder in de gaten).

Een avond vol unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong, bijgestaan door Willem de Vries en muzikaal omlijst door Ivo Poelsma.

Bij alle groten der aarde kwam de Jong backstage, in de hotelkamer of thuis op de bank. Hij verzamelde hoogtepunten in het zeer goed ontvangen boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’. In de gelijknamige voorstelling die hij maakt met Willem de Vries wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. De Jong put niet alleen uit zijn boek; ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen.

Harry de Jong maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life (Revolver), OOR, Humo en de Australische Rolling Stone. Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood. Een mooie anekdote is ook nog dat Joan Armatrading op een goede dag de Jong thuis opbelde om zelf een afspraak te maken voor een interview. Harry stond in de tuin stond te schoffelen en zijn vrouw antwoordde ‘dat het even niet uitkwam en dat ze snel zou worden teruggebeld’.. Het tekent zijn unieke reputatie.Willem de Vries is als gedreven moderator en targetman naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interview-sessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor VARA/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslân als radiomaker.

De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma die songs speelt die horen bij de verhalen. Al een aantal decennia is Poelsma frontman van de roemruchte en verreweg de oudste rockabilly band van Noord-Nederland, de Lucky Daltons. Een paar jaar terug speelde hij de hoofdrol in het zeer succesvolle muzikale theaterstuk ‘Walk the Line’, over het leven en de muziek van Johnny Cash.

De Nederlandse pers o.a. over het boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

Lust For Life Magazine:
“Een boek vol openhartige, informatieve interviews waardoor we de muzikant echt beter leren kennen. De auteur gunt daarmee de lezer een blik achter de vaak mythische buitenkant. Een boek vol scherpe observaties”!
Telegraaf:
“Harry de Jong beleeft al 45 jaar jaar geweldige rock and roll avonturen”.

Let op: vanwege de corona-maatregelen hanteren we zitplaatsen. Per bestelling kun je maximaal 2 kaartjes kopen. Het is wel mogelijk om meerdere kaarten te kopen, maar dat betekent meerdere keren bestellen en het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen naast elkaar te zitten. Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn beperkt tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang!

Leer hier meer informatie over de nieuwe richtlijnen om veilig concerten te bezoeken.

zondag 17 januari 2021

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€13,50 vvk


Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten:

  • De Duivel Ligt Altijd Op De Loer
  • Facebook