Rauwe blues uit de tenen. Zo zou je de sound van Dana Fuchs kunnen karaktariseren. Ze heeft een dijk van een stem die het midden houdt tussen Janis Joplin en Etta James en muzikaal rockt ze als The Rolling Stones.

De uit Florida afkomstige zangeres beleefde een zware jeugd met een autoritaire vader, een drugsverslaving, een baantje als stripper en tragische sterftegevallen in haar familie.
Voordat ze twintig was, vertrok ze naar New York om de blues te gaan zingen. Daar liep ze bluesman Jon Diamond tegen het lijf die haar uit de striptent plukte. Met zijn steun lukte het haar een carrière in de muziek op poten te zetten, waarbij ze doorbrak in de rol van de zingende Janis Joplin in de Broadway musical “Love, Janis“. Het was de start van The Dana Fuchs Band waarin haar krachtige stem de boventoon voert en de invloed van diezelfde Janis Joplin, The Rolling Stones en Etta James te horen is.
Inmiddels heeft Dana Fuchs vijf cd’s op haar naam staan waarvan de laatste “Songs From The Road” in 2014 verscheen. Helaas moesten we in verband met privé omstandigheden haar vorige show in Iduna annuleren en heeft Dana twee jaar pauze moeten nemen maar gelukkig is ze nu terug en heeft de tijd ons geleerd dat ze in de tussentijd bevallen is van zoon Aidan. Een ervaring die ongetwijfeld terug te horen zal zijn op het nieuwe album van Dana waarvoor ze op dit moment een crowdfundingsactie voert. Dana gebruikt haar levenservaring in haar muziek. Blues zoals blues bedoeld is: echt, uit het hart en vol emotie.

Special Guest: AJ Plug
Winnares van The Dutch Blues Award AJ Plug is special guest en trapt de avond af!
“AJ Plug is de beste blueszangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest”. Was getekend Johan Derksen. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. De carrière van de uit Katwijk afkomstige zangeres verkeert sinds de release van haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ (oktober 2016) in een sneltreinvaart. De cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. Zo schreef Music Maker: “Ze heeft alle twaalf songs op het album zelf geschreven en die zijn allemaal van topklasse. Alleen al omdat ze diverse stijlen in het bluesgenre beheerst. Dan weer rockt het, dan hoor je weer een tranentrekkende ballad. Gewoon een topplaat!” (5 sterren). Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland, waren haar deel. Naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Chew Chew Chew’ werd AJ Plug recent door de Dutch Blues Foundation gekozen tot ‘Dutch Blues Vocaliste 2016’.

Muzikale omlijsting door DJ Tjibbe Flightcase.

vrijdag 14 april 2017

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€18 vvk, €22 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: