Update: Op doktersadvies moet Dan de komende maanden rust houden om zich aan leukemie te laten behandelen, wat betekent dat hij o.a. zijn shows in Nederland zelf niet kan komen. De shows, waaronder die in Iduna gaan wel door! Onder het motto “the show must go on” laat Dan zich vervangen door Joe Blanton, zijn vaste songwriting-partner die het hele repertoire van haver tot gort kent en met wie hij nog een band heeft (The Bluefields).

De Amerikaan Daniel John Baird werd bekend als frontman van bluesrockband The Georgia Sattelites, die in de jaren 80 in de VS een aantal hits op haar naam schreef. Begin jaren 90 hief Baird de band op en sindsdien gaat hij als soloartiest door het leven. Vanaf die tijd heeft hij een aantal prachtige albums uitgebracht waaronder zijn meest succesvolle album “Love Songs for the Hearing Impaired” met hierop zijn grootste hit “I Love You Period” dat ook de Nederlandse top 40 behaalde.
Vanaf 2008 treedt hij met zijn band Homemade Sin op, waar hij recentelijk het album “Rollercoaster” mee uitbracht. Met Homemade Sin is hij bijna 24/7 on the road met als gezamenlijk motto plezier maken wat resulteert in een te gekke live show vol energieke Rock & Roll  overgoten met Blues en Southern Rock invloeden.
Bairds muziek spreekt een breed publiek aan; van roots rockers en cowpunkers tot americana liefhebbers en hard rockers. Live gebracht met een energie die niet onderdoet voor Bruce Springsteens E-street band!

In deze speciale tourpackage neemt Dan Baird ook singer-songwriter Otis Gibbs mee die het voorprogramma verzorgd. Otis zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. Naast de muziek heeft Otis tevens een populaire podcast radioshow genaamd “Thanks For Giving A Damn” waarin hij collega’s in de R & R scene interviewt. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem “the real deal” noemt, de Volkskrant noemt hem: “rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven” en Lust For Life “de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft“.

zondag 05 november 2017

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30

€15 vvk, €16 deur

Bestel hier je ticket
facebook-event

Artiesten: