“DIRTY ROTTEN IMBECILES!!!”
Dit was wat de vader van zanger Kurt Brecht riep toen D.R.I. voor het eerst aan het oefenen was en met die scheldkanonnade was een legende geboren. Deze in 1982 opgerichte Amerikaanse band stamt uit de tijd van punkbands als Minor Threat, MDC en Bad Brains. In verhouding met deze bands deed D.R.I. er echter een behoorlijk schepje bovenop door een idiote hoeveelheid korte nummers te schrijven en deze op ongekende snelheid en felheid ten gehore te brengen. Hiermee werden ze met bands als Suicidal Tendencies de uitvinders van het crossover thrash genre. Hierbij gold maar één regel, de gouden regel: snel, sneller, snelst! Wat zowel metalheads als punkers zeer aansprak.
Met hun muziek heeft D.R.I. een onuitwisbare invloed gehad op de hedendaagse muziek en de ontwikkeling van genres van Thrash Metal tot Grindcore. Dave Lombardo (Slayer) werd zelfs door het D.R.I. album “Dirty Rotten LP” dusdanig beïnvloed dat hij besloot zijn drumstijl aan te passen en sneller te gaan drummen. Ook in Nederland mag D.R.I. tot de groten der aarde gerekend worden met uitverkochte clubshows en legendarische optredens op festivals als Waldrock en Dynamo. Na een korte pauze is de band sinds 2010 weer aan het spelen en blazen ze werkelijk alles en iedereen van het podium af. Een optreden van D.R.I. valt te omschrijven als een groot slagveld vol rondzwaaiende benen en armen die zijn gelijke niet kent. Met trots mogen we dan ook aankondigen dat we deze legendarische band tijdens hun 40(!!!) jarige jubileum in Poppodium Iduna mogen verwelkomen!

Speciale gast is vandaag Neuk! sinds hun eerste optreden in Drachten in 1997 is Neuk onlosmakend met Iduna verbonden. In de jaren die kwamen gaf de band legendarische optredens die steevast eindigden in een groot feest: van circlepits en crowdsurfers tot een rondvliegend kopieerapparaat en een verbroederende vechtpartij. Neuk! mengt crossover en hardcorepunk met rap en heeft sinds de oprichting in 1995 een vijftal albums uitgebracht: Dopeheid Troef, Tot de schijt ons doodt, Nadeel van de Twijfel, Bloedend Hard en recentelijk de nieuwe EP Ongeregeld Heden. Verwacht een set vol klassiekers als Bloesjesman, Je Beste Vriend en Dood ga je toch! Na twee jaar muilkorven nu nog bozer! Hier wil je bij zijn!

Opener vandaag is een echte parel uit de Friese crossover en hardcore geschiedenis: Ancestral Sin! In de periode 89-96 maakte dit ensemble uit de Friese Wouden de podia tot ver buiten de provinciegrenzen onveilig met hun door Heresy, Napalm Death, Lärm, Youth of Today en Infest beïnvloede hardcorepunk. Contact bleef er na de ‘break’ gelukkig altijd en na een pauze van 22 jaar is de band sinds 2018 weer actief! Recentelijk bracht de band zelfs het album Social Hate Speech uit waarop ook hedendaagse powerviolence invloeden zijn terug te horen. Aan aggressie, urgentie en energie zijn er dus absoluut geen concessies gedaan!

zaterdag 13 augustus 2022

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30

€16 vvk, €18 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: