De Amerikaanse band Crowbar is een van de belangrijkste pioniers en een waar ankerpunt in het sludge metalgenre. Op 21 augustus komen ze tijdens hun zomertour voor een clubshow naar Iduna.

tijdschema:
19:30 Pander
20:30 Crowbar

Frontman Kirk Windstein is een ware cult-legende en staat met Crowbar voor continue kwaliteit. Wat heet; het debuut ‘Obedience Thru Suffering’ (1992) en ‘Broken Glass’ (1996) zijn semi-klassiekers. Deze albums hebben er voor gezorgd dat ze graag geziene gasten werden op festivals zoals Dynamo Open Air en veel airplay kregen op MTV Headbangers Ball. De crossover van metal en heavy trage sludge met de kenmerkende zang van Windstein is uit duizenden te herkennen. Ook het laatste album ‘The Serpent Only Lies’ (2016) is van begin tot eind op en top Crowbar. De band is afkomstig uit New Orleans, waar ook bevriende band Pantera vandaan komt.

Opener vandaag zijn lokale helden Pander. Met hun mix van  riff georiënteerde rock, sludge metal en stoner heeft de band al vele harten weten te veroveren. Eind 2015 bracht de band haar goed ontvangen debuutplaat “Fierce Self” uit; op dit moment is het Friese kwartet bezig met het schrijven van nieuw materiaal wat eind dit jaar moet leiden tot een nieuw studioalbum. Hou je van bands als Black Sabbath, Grand Magus en een in metal ondergedompelde Monster Magnet? Dan wil je Pander niet missen!

maandag 21 augustus 2017

Deur: 19:00

Aanvang: 19:30

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: