CCC Inc: de beste folk- en americanaband van Nederland

CCC Inc vierde onlangs hun 50-jarig jubileum en vervolgen die met een clubtour waarbij Drachten uiteraard niet mag worden overgeslagen!

In 1967 richten een paar Amsterdamse vrienden CCC Inc. op.  De band krijgt binnen de kortste keren een cultstatus door hun weergaloze live concerten en door samen in een commune te gaan wonen.
Vanuit een boerderij in de Brabantse Peel bestoken zij het hele land met hun aanstekelijke mix van folk en Americana.
Inmiddels ruim 50 jaar later is de band nog steeds springlevend. Vandaar dat ze in het voorjaar van 2019 een spring tour doen.

CCC Inc bestaat uit: Joost Belinfante, Jaap van Beusekom, Ernst Jansz, Huib Schreurs, Jan Hendriks en Richard Wallenburg

De pers nu over CCC Inc.: ‘CCC Inc. is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland’ (NU.nl).

Voorprogramma: Jankobus Seunnenga

Op 1 januari 2019 werd Jankobus Seunnenga benoemt tot streekdichter Noardeast-Fryslân. Sinds  deze poëet en droogkloot in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Drèents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.
Op dit moment is Jankobus druk bezig met het promoten van zijn nieuwe cd: De op muziek gezette dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ van Simon Vestdijk.

zaterdag 16 februari 2019

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€18 vvk, €20 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: