Oldschool hardcore en punkfans opgelet! De Boston Takeover Tour komt naar Drachten om Iduna te annexeren.

Met een line up bestaande uit levende legendes Slapshot, Boston Beatdowncrew Death Before Dishonor, jonge honden Risk en de allstars American War Machine maken we ons op voor een ouderwets gezellig hardcore-matinee.

Al sinds 1985 is de Amerikaanse band Slapshot een van de vaandeldragers van de Boston hardcore en heeft de band met platen als ‘Old Tyme Hardcore’, ‘16 Valve Hate’ en ‘Sudden Death Overtime’ regelrechte klassiekers op zijn naam staan. De band rondom de charismatische frontman Jack “Choke” Kelly is beroemd en berucht vanwege zijn energieke live shows die in al die jaren nog niets aan opzwependheid hebben ingeboet. Vanaf de eerste tot de laatste toon volop gas dr’op, niet zeuren maar spelen en beuken!

In het kielzog van genregenoten Blood for Blood, Madball, Suicidal Tendencies en Pennywise, is de hardcore/punkband Death Before Dishonor aan het begin van dit millennium opgericht. Samen met Slapshot zijn ze twee van de grootste spelers in de Boston- en Amerikaanse hardcorescene en staan ze bekend om hun compromisloze hardcore met een gezonde scheut punk attitude. DBD heeft over de gehele wereld met alle grootheden gespeeld, op de grootste podia en festivals gestaan en sinds de oprichting meer dan tien releases uitgebracht. Hiervan is het album “Unfinished Business” uit 2019 het meest recente maar naar verluid staat er nieuw materiaal aan te komen.

Risk mogen vandaag dan wel de ‘jonge honden’ zijn, ook dit kwartet maakt alweer 10 jaar de podia onveilig. Waarbij hun Bostonse kennissen het meer traditioneel aanpakken wat hardcore betreft, weet Risk zonder moeite invloeden uit de thrash te vermengen met hun sound die doet denken aan een ‘donkere’ Mindforce of een band als Shipwreck met een randje thrash a la Anthrax en Power Trip. Eind juni bracht de band hun tweede full length ‘Monologue of Misery’ uit; een aanrader mogen we wel zeggen.

Met leden van o.a. Slapshot, Blood for Blood en Agnostic Front mag je American War Machine gerust een allstar hardcoreband noemen. Eind 2019 bracht de band hun debuut ‘Unholy War’ uit op het befaamde Bride9 records waarop ze, zoals je van de heren mag verwachten, een agressief oldschool hardcore geluid laten horen waarbij ook de liefde voor Discharge en Mötorhead op terug te horen is. Al was het alleen al door de d-beat drums.

THIS IS BOSTON NOT LA!

Tijdschema:
15:30 American War Machine
16:20 Risk
17:10 Death Before Dishonour
18:20 Slapshot

zondag 05 februari 2023

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 19:30

€ 18,- vvk, € 20,- deur

Bestel hier je ticket
Facebookevenement

Artiesten: