Zaterdag 24 september kan je in Iduna terecht voor een heerlijke avond vol rockabilly, petticoats en vetkuiven voor de vijfde editie van Boppin Around Drachten!

En omdat we wat te vieren hebben deze keer een internationale line-up bestaande uit Shanda & The Howlers (vs), Don Diego Trio (it), local heroes Tess & Her Highway Patrol en DJ Thunder Bee. Oftewel een avond met louter hoogstaande rock & roll. Dus….gooi de heupen maar los bij de rockabilly, country en swing én kom 24 september met je beste beentje voor naar Iduna!

Shanda & The Howlers
De straten van Las Vegas staan erom bekend dat ze een aantal van de beste rhythm & blues bands uit de geschiedenis voortbrachten. De vijf bandleden van Shanda & the Howlers bundelden voor het eerst hun krachten in 2015 en zijn sindsdien niet meer te stoppen.
Zodra Shanda Cisneros haar eerste noten inzet hoor je direct dat deze zangeres beschikt over de onmiskenbare jaren ’50 sound. Dat ze een stem heeft met een rauw randje is nogal een understatement. Ondersteund door de super strakke rhythm & blues van haar vaste band the Howlers haalt ze de jaren ’50 naar Drachten!

Don Diego Trio
Don Diego is van huis uit klassiek geschoold gitarist, maar de drang naar de blues en rock ’n roll in de jaren ’90 was te groot.
Na twintig jaar deel uit te hebben gemaakt van de Adels besloot de zanger zijn eigen trio samen te stellen; Don Diego Trio. In een nieuwe samenstelling, maar met dezelfde glasheldere missie om rockabilly, 60’s country, blues en rock ‘n roll over de hele wereld te verspreiden, is de band meer dan klaar voor een onvervalste rock ’n roll avond.

Tess & Her Highway Patrol
Tess & her Highway Patrol is een 50s rockabilly en Rhythm ’n Blues band uit Leeuwarden. Het kwartet speelt eigen nummers afgewisseld met covers van The Collins Kids, Elvis, Wanda Jackson, Patsy Cline komen veelvuldig voorbij. Met Nataschja ‘Tess’ van Hijum op zang, Simon Schoon op gitaar, Hero van Woudenberg op de drums en Pieter van der Bij op de contrabas.

Mocht dit allemaal nog niet voldoende zijn zorgt dj Thunder Bee ervoor dat je continue met de voetjes van de vloer kunt en draait hij tussen de bands & naderhand de fijnste rockabilly-tunes en is onze kleine zaal omgetoverd tot een heuse rockabilly lifestyle shop!

 

zaterdag 24 september 2022

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00 - 23:30

€ 13,- vvk, € 15,- deur

Bestel hier je ticket
Facebook evenement

Artiesten: