Een dag vol bluesmuziek en speciaalbier!

In samenwerking met bierbrouwerij Noarder Dragten presenteert Poppodium Iduna het Blues & Brews Festival! De ultieme combinatie van heerlijke bluesmuziek en de lekkerste speciaalbieren.
Tijdens dit festival kan je genieten van de muziek van fijne blues en roots bands, presenteren meerdere bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland diverse soorten zelfbereid gerstenat en verkopen lokale ondernemers de lekkerste burgers & bites.

Tijdschema:

Electric Hollers –  16.30-17.15 uur
Jay-Roon & The Loose Ends – 18.00-18.45 uur
Jack Bottleneck & band – 19.30-20.15 uur
The Dynamite Bluesband – 21.00-21.45 uur
Wille and the Bandits 22.30-23.30 uur

Line-up:

Wille and the Bandits 22.30-23.30 uur
“Easily the best support I can remember us playing with”. Het zal je maar gezegd worden door niemand minder dan Ian Paice van Deep Purple. Het Britse bluesrock trio Wille & The Bandits timmert hard aan de weg en heeft inmiddels een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Ze toerden met Deep Purple, Jon Butler Trio en hun unieke benadering van rock en blues werd geprezen door grootheden als Joe Bonamassa en Francis Rossi.
Wille and the Bandits zag in 2010 het levenslicht.  Als inspiratiebronnen noemen zij Pearl Jam, Ben Harper en Jimi Hendrix. Met hun frisse benadering van blues, roots en rock hebben de mannen een vaste plaats in de Britse blues scene weten te veroveren. Toen zij in 2014 op het beroemde Glastonbury festival speelden werd Wille and the Bandits door BBC Radio 1 gebombardeerd tot één van de 10 ‘must see’ bands.

The Dynamite Bluesband – 21.00-21.45 uur
Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief… al deze woorden zijn van toepassing op The Dynamite Blues Band. Hoewel het een nieuwe formatie betreft, maakte driekwart van de band eerder deel uit van Big Blind. Vanaf 2007 veroverde deze band de harten van bluesliefhebbers met optredens op alle belangrijke bluesfestivals in de Benelux. In 2010 kwam er een abrupt einde aan Big Blind. Maar gelukkig kunnen we sinds 2013 genieten van The Dynamite Blues Band met nieuwe kracht Renzo van Leeuwen als bassist. De kenmerkende ruige, rauwe harmonicablues in de stijl van Lester Butler en Thirteen is echter gebleven en mochten we in Iduna al eens verwekomen als dubbel programma bij The Hoax. The Dynamite Blues Band is vakwerk door een goed geoliede muzikale trein die, eenmaal op stoom niet meer te stuiten valt. Een must om live gezien te hebben!

Jay-Roon & The Loose Ends – 18.00-18.45 uur
Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Na zes intensieve jaren on the road en drie studioalbums op de plank vond hij het een goed moment om de eigenzinnige band voor onbepaalde tijd los te laten en op een frisse manier de wereld in de ogen te kijken. Het debuutalbum van Jay Roon ‘Home To Many A Creature’ is hiervan het resultaat en kan omschreven worden als een mix van folk, country en blues die je soms doet denken aan Nathaniel Rateliff & The Night Sweats. Met een band die, naast Jeroen op zang, bestaat uit Al McLachlan (The Scene) op electrische gitaar, Fabio Galeazi (Super City) op drums en Donne La Fontaine (T-99) op contrabas, staat er een door de wol geverfde band op de planken die het swingende, ronkende, bluesy repertoire van een extra laag hout, buizen en energie voorziet.

Jack Bottleneck & band – 19.30-20.15 uur
Rauw, authentiek en muzikaal: Jack Bottleneck geeft aan deze woorden een volledig eigen invulling met z’n eigenzinnige mix van country, blues en americana. Opgegroeid in het Texas van Noord Europa, de Friese Wouden, waar men dwars, “oars as oars” en vrijgevochten is, krijgt hij al op jonge leeftijd vele muzikale stromingen mee die hij later terug laat komen in z’n karakteristieke rauwe stemgeluid en diepgaande gitaarspel. Met een veelzijdige repertoire slaagt hij er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Jack Bottleneck zet je tijdens z’n concerten in een krakende leunstoel op een Texaanse veranda, laat je meerijden in versleten koets door de woestijn en laat je smachten naar bier. En laten we dat nou net schenken tijdens Blues & Brews!

Electric Hollers –  16.30-17.15 uur
Wie ze al eens heeft gezien in Iduna of tijdens de Drachster festivals Jûn fan Peije en Simmerdeis weet het:  The Electric Hollers zijn de podia aan het veroveren. Dit Leeuwarder trio maakt rauwe 60’s en 70’s bluesrock en laat zich hierbij inspireren door bands zoals Led Zeppelin, Ten Years After, Santana, B.B. King, The Jimi Hendrix Experience en Grand Funk Railroad. Maar om ze daarom maar te omschrijven als een typische klassieke 60’s/70’s band? Daar doe je Tim, Max en Inge tekort mee. Met veel eigen inbreng weet de band lekker rockende vertrouwde composities te maken met een fris sausje en dat is nou net wat hun muziek zo aanstekelijk maakt: vertrouwd maar toch vernieuwend. Afgelopen mei bracht de band hun debuut album ‘Rise’ uit wat lokaal mocht rekenen op positieve recensies en waarop de band liet horen klaar te zijn voor de podia in den lande. Komt dat zien!

 

zaterdag 01 december 2018

Deur: 16:00

Aanvang: 16:00 - 00:00

€11 vvk, €12,50 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: