Als er één band is die recentelijk voor wat opschudding gezorgd heeft, is dat Batushka wel. Dit Poolse blackmetalproject hult zich graag in geheimzinnigheid waar het de bezetting betreft. De leden laten namelijk liever de muziek spreken, en die blijkt gelukkig behoorlijk veelzeggend te zijn! Batushka verrijkt hun blackmetal met Slavische koorzangen en dat levert een even eigenzinnig als intrigerend effect op.  Ook live maken de heren er een eerbiedwaardige rituele show van. Batushka is zeker geen gimmick, maar een act met een geweldig album (Litourgiya), een ijzersterke liveshow en een nieuwe plaat op komst. Dat mag je niet missen!

Subheadliner is vandaag het Zwitserse blackmetal equipe Schammasch. Het laatste full album van de band is het eind 2016 uitgebrachte album “Triangle” een indrukwekkend drieluik waarop de band naast invloeden uit de black zich ook laat sturen door een avant-gardistisch, doom en ambient geluid. Op dit moment is Schammasch bezig met het uitbrengen van een aantal special releases gebaseerd op het boek Les Chants De Maldoror waarvan de EP “The Maldoror Chants: Hermaphrodite” de eerste release is. Schammasch brengt extreem duistere, technische en innovatieve black metal die de randen van het genre opzoekt en fans van bands als Ruins of Beverast en Dark Fortress aan zal spreken! Een interessante band om in de gaten te houden.

De avond wordt geopend door het Zweedse Trepaneringsritualen dat industrial en ambient op zo’n nare manier heeft weten samen te laten smelten dat het de randen van de black metal aanraakt.

vrijdag 26 januari 2018

Deur: 19:30

Aanvang: 20:00

€15 vvk, €17 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: