Na 40 jaar club optredens, festivals, twee tournee’s met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij de eerste optredens. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

In september 2016 heeft Barrelhouse de nieuwe cd ‘Almost There‘ uitgebracht. Dit is waarschijnlijk hun meest persoonlijke album. Niet alleen de teksten maar ook de speelwijze creëren een combinatie van een oeroud genre met de meest doorleefde persoonlijkheid. De CD bevat uptempo stukken waarin de band voluit gaat en klein gehouden nummers waarbij alles om de immer mooier wordende stem van Tineke Schoemaker draait. Live spelen is een tweede natuur geworden voor Barrelhouse. Zo sterk zelfs dat voor de opnames van de alle stukken live in de studio gespeeld werden. Geen koptelefoons, geen akoestische schotten, elkaar aankijken en spelen. Het enige verschil met een optreden is dat er geen podium is met fans.

Niet voor niets werd de plaat door de lezers van Blues Magazine verkozen tot nummer twee in de top 15 beste albums van 2016, alleen de Rolling Stones gingen Barrelhouse voor. “Verrassend is de enorme diepgang waarmee Schoemaker haar persoonlijke ervaringen aan de muziek weet toe te vertrouwen. Tegelijkertijd horen we de muzikale begeleiding op een indrukwekkende manier comfortabel zijn in diezelfde studio ingetogen wanneer de situatie daarom vraagt, maar ook lyrisch en opzwepend als het moet,” Jeroen Bakker, Blues Magazine.

– 40 jaar dezelfde bezetting.
– Meer dan 2000 optredens
– Tineke Schoemaker beste blueszangeres van Nederland (Dutch Blues Foundation 2012)
– Dutch Blues Hall of Fame (2012)
– Meer dan 15 albums, 1 DVD
– Opnames met Albert Collins, Altai Hangai (Mongolië), Gary Lucas (Captain Beefheart), Five Blind Boys of Mississippi

vrijdag 24 maart 2017

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30 - 23:30

€11 vvk, €13 deur

Bestel hier je ticket
Facebook event

Artiesten: