De Friese band Baldrs Draumar raast al sinds 2009 over de podia raast om zijn epische en vurige Folkmetal te promoten. Nadat in 2011 het eerste full-length album “Forfedres Fortellinger” uitkwam besloot de band zich te gaan focussen op de eigen Friese wortels en taal. Een kleine verandering in line-up, performance en muziekstijl resulteerde er in dat de band een van de bruutste Folkmetal bands uit de verre omgeving werd. In april 2015 bracht Baldrs Draumar het album “Aldgillissoan” uit en heeft sindsdien uitgebreid getoerd door Europa, waarbij ze ook het heilige Friese eiland Helgoland afreisden voor het Friesen-droapen; een festival waar eens in de drie jaar honderden Friezen uit Nederland, Duitsland en Denemarken samenkomen, om de Friese geschiedenis te herdenken en de toekomst van Friesland te bespreken.
En dit najaar komen ze met de nieuwe akoestische plaat: “Fan Fryslâns Ferline”. Om deze plaat te vieren en te releasen vindt er een bijzonder festival plaats in Iduna: het Baldrs Release Fest!
Een festival volledig in stijl met: akoestische Folk, folk en Viking metal, een heuze Baldrs Barbaarse Bohurt (historische vechtsport), DJ’s, een middeleeuwse markt met bijbehorende activiteiten en uiteraard fijne hapjes en bier!

zaterdag 07 oktober 2017

Deur: 15:00

Aanvang: 15:00 - 23:00

€9 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: