Na het gezellige Baldrs Release Fest vorig jaar kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven: Baldrs Barbaarse Bohurt! Een dag volledig in Baldrs’ stijl opgezet: met optredens van zowel metal als folkbands, een heuze Bohurt (historische vechtsport), DJ’s, een middeleeuwse markt met bijbehorende activiteiten en uiteraard fijne hapjes en bier!

Natuurlijk is Baldrs Draumar zelf ook weer van de partij. Sinds 2009 raast dit Friese ensemble over de podia om zijn epische en vurige Folkmetal te promoten. Nadat in 2011 het eerste full-length album “Forfedres Fortellinger” uitkwam besloot de band zich te gaan focussen op de eigen Friese wortels en taal. Een kleine verandering in line-up, performance en muziekstijl resulteerde er in dat de band een van de bruutste Folkmetal bands uit de verre omgeving werd. In april 2015 bracht Baldrs Draumar het album “Aldgillissoan” uit en heeft sindsdien uitgebreid getoerd door Europa, waarbij ze ook het heilige Friese eiland Helgoland afreisden voor het Friesen-droapen; een festival waar eens in de drie jaar honderden Friezen uit Nederland, Duitsland en Denemarken samenkomen, om de Friese geschiedenis te herdenken en de toekomst van Friesland te bespreken. Vorig jaar brachten ze de akoestische plaat: ‘Fan Fryslâns Ferline’ in Iduna uit. Laat je meevoeren door hun liederen naar een roemrijk verleden in onze prachtige Friese provincie, naar veldslagen en naar het drankgelag!

De Westlandse viespeukjes Rectal Smegma brengt ons metal van een hele andere orde: keiharde gore, porn & partygrind. De Smegma’s verstaan het als geen ander om snelle grindcore te mengen met lekkere grooves. Uiteraard wordt dit afgewerkt met verfijnd klinkende vocalen. Afgelopen zomer stonden ze nog op festivals als de Zwarte Cross, Sniester, Obscene Extreme en Stonehenge. Bezoekers van deze festivals weten het al: als Rectal Smegma van de partij is, wordt het zeker feest! Wat wil je ook als je BZN, Gerard Joling en Roef & Marian als je voornaamste invloeden noemt!

De uit Amersfoort afkomstige band Bodyfarm maakt oldschool death metal zoals deze bedoeld is: recht voor zijn raap, groovy en furieus zoals we dat kennen van grootheden als Asphyx, Bolt Thrower, Dismember en Obituary. De band kreeg naamsbekendheid na de release van hun self-titled EP in 2010. Daarna ging het snel voor de band, brachten de heren 3 albums uit en tourden ze heel Europa rond waarbij ze het podia deelden met de grootheden uit het genre en de bekende festivals aandeden. Bodyfarm staat bekend als een band die je bij uitstek live moet zien vanwege onder anderen het catchy songmateriaal en strakke spel. Op dit moment is de band druk bezig met het schrijven van een nieuw album dat door niemand minder dan Dan Swanö geproduceerd zal worden.

Dichter bij Baldrs Draumar maar zeker verder van huis komt het Russische Svartby. Dit metalensemble dat sinds 2003 actief is maakt brute folkmetal zoals we dat kennen van genregrootheden als Trollfest, Finntrol en ons eigen Nederlandse Heidevolk.

Metalcore formatie Manu Armata uit Harlingen is geen onbekende op het podium van Iduna. Sinds de jaren 90 spelen deze vrienden al samen in diverse bands en vanaf 2007 maken ze podia in binnen- & buitenland onveilig als Manu Armata. Deze formatie  is een ode is aan de door hun geliefde New York hardcore van bands zoals Sick of it All en Madball in de mix met de thrash metal van Slayer. Een stevige pot hardcore dus waarbij stilstaan niet gewenst is!

Tussen het geweld door zal in de kleine zaal de Duitse band Wortsatia tegenwicht bieden met zijn Middeleeuwse folk. Een kant die Baldrs Draumar ook al op zijn akoestische plaat liet horen en nu met genregenoten Wortsatia aan het publiek wil presenteren.

zaterdag 13 oktober 2018

Deur: 15:00

Aanvang: 15:00 - 23:00

€8 +1 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket
facebook event

Artiesten: