Angelic Upstarts kent zijn oorsprong in het Engelse South Shields in 1977 en is een van de grotere punknamen uit die tijd. De punk rock/Oi! band ageert al dik veertig jaar tegen machtsmisbruik, rassenwaan en andere vormen van onrecht. De debuutsingle ‘The Murder Of Liddle Towers’ is door muziekmagazine Mojo opgenomen in de lijst van beste punk rock singles aller tijden. Andere hitnoteringen in de UK waren ‘I’m an Upstart’, ‘Teenage Warning’, ‘Never ‘ad Nothin’, ‘Out of Control’ en ‘We Gotta Get Out of this Place’. Dat ze nog lang niet zijn uitgetierd blijkt wel uit hun laatste album ‘Bullingdon Bastards’, dat opent met Tories Tories Tories (Out Out Out) waarin de Britse Conservatieve Partij een veeg uit de pan krijgt.
Angelic Upstarts zijn niet bang voorbij het ‘georganiseerde’ oi/punkgeluid te gaan en gas terug te nemen of zelfs uitstapjes te maken naar de reggae zoals groot voorbeeld The Clash van de Upstarts dit ook geregeld deed.

Mainsupport  Savage Beat maakt zoals ze het zelf noemen street boogie oftewel stevige (oi) punk met (pub) rock & roll en hier en daar een vleugje glamrock.  Dit Amsterdamse equipe deelde al het podium met grootheden als Radio Birdman, Bonecrusher en Peter & The Test Tube Babies en bestaat uit leden van louter gerenommeerde bands als The Shining, Bratpack, Lords of Altamont en Wanderlust.  In februari brengen de heren hun debuutalbum ‘Wired’ uit op het Nederlandse Rebellion Records met vervolgens een releaseshow op 14 maart in Paradiso!

De middag zal afgetrapt worden door het uit Zwolle afkomstige trio The Heroes. Deze punkveteranen heb je wellicht al eerder kunnen bewonderen in bands als Lovebite, Terrible Tango en Simpel. In deze nieuwe formatie eren de Zwollenaren vroege punk en pubrock zoals je die kent van bands als Stiff Little Fingers, The Saints, Smallfaces en The Kinks.

zondag 03 maart 2019

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 18:30

€13 vvk, €15 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: