Een heerlijke double bill vandaag met twee Amerikaanse toppers! American Aquarium mochten we in 2015 al eens verwelkomen en tapt uit het altcountry/folk vaatje terwijl Robert Jon & The Wreck een primeur is voor Drachten die zeker de harten van de southern rockers die geregeld een plaatje van The Allman Brothers opzetten harder zal doen kloppen!

American Aquarium
bestaat uit zes jonge honden uit Raleigh, North Carolina. Hun fraaie altcountry, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams Whiskeytown is doorspekt met huilende pedal steel gitaren. De muziek, stem en ook teksten van frontman BJ Barham klinken gerijpt en zeker niet als die van de standaard twintigers. Hun albums staan bol van opwindende plattelandsromantiek met veel referenties naar de Southern states, beatup chevy’s, truckstop koffie en de eeuwige strijd tussen de drank en de bijbel. Een aanrader voor fans van bovenstaande namen maar ook voor acts als Jason Isbell of The Gaslight Anthem!

Robert Jon & The Wreck is een relatief jonge band die in 2011 ontstond in Zuid-Californië. Ze brengen tijdloze Southern Rock met invloeden uit country rock, soul en funk. Niet zomaar weer een southern rock act, maar eentje met een eigen draai, meer soul, meer blues, waardoor het allemaal net even anders is dan soortgenoten Blackberry Smoke. De songs die steevast opgebouwd zijn rond de schitterende harmonieuze samenzang, de piano van Steve Maggiora en de gitaar van frontman Robert Jon Burrison durven al eens de tien minuten grens ruim te overstijgen en met songtitels als ‘Blame it on the whiskey’ en ‘The devil is your only friend’ weet je wat je in huis haalt. Hun nieuw te verschijnen (5de) schijf brengt deze hard working band opnieuw naar Europa om te doen waar ze best in zijn, live spelen. Denk Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd, The Black Crowes en Blackberry Smoke.

Support: Anthony D’Amato
De New Yorkse folk ’n roll singer-songwriter Anthony D’Amato speelt vrijdag 19 oktober in het voorprogramma! Als een volleerd verhalenverteller combineert D’Amato scherpe teksten met tijdloze folk. Woody Guthrie en Bruce Springsteen zijn nooit ver weg in de prachtige composities van Anthony D’Amato.

Muzikale omlijsten door DJ Tjibbe Flightcase

vrijdag 19 oktober 2018

Deur: 20:00

Aanvang: 20:30

€15 vvk, €17 deur

Bestel hier je ticket
Facebookevent

Artiesten: