The Godfathers of Hardcore Agnostic Front komt terug naar Iduna! Op zondag 3 juli zal de band vanaf 15:00 een exclusieve clubshow geven in de Drachtster popzaal waarbij de Amerikaase sludgelegende EYEHATEGOD als special guest zal aantreden. Lokale helden Lies! en Swim or Drown trappen de dag af.

Tijdschema
15:30 Swim or Drown
16:15 Lies!
17:05 Eyehategod
18:15 Agnostic Front

Als je je afvraagt wat hardcore echt betekent, ga dan maar eens kijken naar de show van de New Yorkse hardcore legende Agnostic Front. De band rond Vinnie Stigma en Roger Miret is al bezig vanaf begin jaren ’80, maar deze mannen weten nog steeds vol overgave een superenergiek concert neer te zetten. AF is een van dé sleutelbands uit de New York Hardcore. Vanaf het begin staat de band bekend om snelle en gewelddadige punksongs bestaande uit razend drumwerk, chaotische riffs en een non-stop spervuur van agressief geschreeuwde sociale boodschappen. Dat is op het nieuwe, 13e studioalbum ‘Get Loud!’ niet anders. Hoewel het sociopolitieke klimaat veranderd is sinds de release van de ‘United Blood’ EP in 1983, is de corruptie en sociale onrust alleen maar toegenomen, en daarmee ook de woede van Agnostic Front!

Crust-doom-sludge-southern-blues, is een manier waarop je EYEHATEGOD zou kunnen omschrijven, maar je kunt ook gewoon zeggen dat het kei hard is. De band rondom punkvocalist Mike Williams IX en riffmaster Jimmy Bower is een van de bekendste in de New Orleans metal scene waar ook bands als Crowbar, Down en Corrosion of Conformity deel van uitmaken. Gevormd in 1988 is het ensemble een pionier binnen het genre sludgemetal. Hun muziek wordt gekenmerkt door een traag tempo met soms hevige uitbarstingen, maar ook door een zeer laag en eigenzinnig geluid. Een donker en weemoedig universum en teksten met zware thema’s als: misantropie, druggebruik, criminaliteit en armoede die worden besproken in nummers als Sisterfucker, Shop Lift, Take as Needed for Pain, New Orleans Is the New Vietnam en My Name is God (I Hate You). Een aanrader voor liefhebbers van Sabbath, St. Vitus en Trouble die niet bang zijn voor een muur van geluid en bittere cynisme. Begin 2021 bracht de band haar meest recente plaat “A History of Nomadic Behavior” uit, de Volkskrant was attent en schreef een passende recensie: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/iedere-track-trekt-je-dieper-de-sombere-belevingswereld-van-eyehategod-in-een-knalgoede-metalplaat. Klaar om omver geblazen te worden?!

Het Drents/Groningse Lies! (ex Instil/Murder Manifest) is terug! Na een hiatus van 7 jaar brengt de band, na het eerder releasen van een aantal zeer goed ontvangen singles, begin mei hun nieuwe EP Rebirth uit wat de doorstart officieel moet aankondigen. Als je houdt van hardcore met een metalen randje zoals die van bands als All out War, Terror, Kickback ben je bij Lies! aan het juiste adres.

Swim or Drown uit Heerenveen knalt al sinds 2008 met dezelfde onuitputbare energie van het podium. Na 2 EPs en een full length album komt Heerenveens Hardste nu met hun nieuwe EP: Torment. De jongens van Swim or Drown zijn al 14 jaar samen en nog steeds even woest, furiues en vooral boos. Voor fans van: Terror, Madball, Born From Pain, AF.

zondag 03 juli 2022

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 20:00

€16 vvk, €18 deur

Bestel hier je ticket
fb-event

Artiesten: