Coronaproof Iduna

Vanaf 26 juni 2021 vinden er weer concerten plaats in Iduna voor maximaal 72 bezoekers (zittend). Voor deze concerten is geen testbewijs nodig.

We hebben maatregelen getroffen om je bezoek aan ons niet alleen zo veilig maar ook zo fijn mogelijk te laten verlopen. Onze zaal is dit jaar opnieuw ingericht met zitplaatsen op 1,5 meter afstand en uiteraard volgen we daarbij de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. Lees voor je bezoek aan een van onze concerten onderstaande informatie goed door. Zo zorgen we samen voor een veilig theater- en concertbezoek.

  • Om te beginnen is het natuurlijk van groot belang dat je alleen komt als je gezond bent en thuis blijft bij ziekte. Het gaat hierbij ook om milde symptomen zoals (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook blijf je thuis als je gezinsleden of huisgenoten hebt met koorts of benauwdheidsklachten.
  • Bij binnenkomst scant een medewerker van Iduna je ticket en wordt je geïnformeerd over je zitplaats. Alle concerten van Iduna zijn voorlopig zitconcerten, wat dus betekent dat bezoekers op een stoel zitten. Hier mag niet van worden afgeweken en je mag je stoel dan ook niet verplaatsen, verschuiven of tussendoor een andere plek kiezen. Uiteraard kan je wel opstaan om buiten te roken of om naar het toilet te gaan.
  • Er zijn looproutes op de vloer aangegeven om de 1,5 meter te kunnen garanderen. We vragen je dan ook deze looproutes te respecteren en de richting van de pijlen op de vloer te volgen.
  • Het is momenteel alleen mogelijk om met pin te betalen.
  • De garderobe is op dit moment gesloten. Op deze manier voorkomen we dat de jassen tegen elkaar aan hangen en bovendien ontstaan er zo geen rijen bij aankomst of vertrek. Je kan je jas gewoon meenemen de zaal in en over je stoel hangen. Toch handig, ieder zijn eigen kapstok
  • Bij binnenkomst, bij de barren en op de toiletten hebben we extra schoonmaak- en desinfectiemiddelen neergezet voor bezoekers om te gebruiken. Ook hebben we op verschillende plekken schermen geplaatst. Medewerkers zijn bovendien geïnstrueerd om met de nieuwe maatregelen om te gaan.
  • We hebben ons best gedaan om de concerten veilig en coronaproof te organiseren zodat iedereen met vertrouwen de concerten van Iduna kan bijwonen. We rekenen hierbij ook op jouw medewerking en wensen je heel veel plezier!

Deze instructies komen voort uit het ‘Protocol heropening pop-, improvisatie- en jazzpodia Covid-19’ van de VNPF. De meest actuele versie van dit protocol is te vinden op https://www.vnpf.nl/dossiers/covid-19-protocol