Coronamaatregelen Iduna

Update naar aanleiding van de persconferentie dd 26 november

Vanaf zondag 28 november zijn er in ieder geval t/m 18 december nieuwe (strengere) maatregelen van kracht om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Een van de maatregelen is een avondsluiting tussen 17:00 en 05:00, dit zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om evenementen in Iduna te organiseren.  Per show bekijken we de mogelijkheden voor verplaatsing,  kaartkopers ontvangen zo spoedig mogelijk bericht via onze servicemail, daarnaast communiceren we alle wijzigingen via onze website en onze socials.

Update naar aanleiding van de persconferentie dd 12 november 2021:

Voorlopig mogen alleen concerten met zitplaats doorgaan, alle andere shows worden verplaatst of afgelast. We zullen per show de mogelijkheden bekijken. Iedereen die online kaartjes heeft gekocht krijgt persoonlijk bericht.

Informatie over het Coronatoegangsbewijs

Sinds25 september 2021 is het noodzakelijk om onze concertbezoekers te vragen om bij binnenkomst een QR-code te tonen waaruit blijkt dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of dat je eerder corona hebt gehad. Deze code is aan te maken via de CoronaCheck-app of uit te printen op papier. Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we je ook naar je legitimatiebewijs.
Meer informatie over het verkrijgen van deze QR-code is hier te vinden 

Soms kan een concert niet doorgaan in de vorm die oorspronkelijk gepland was. We zoeken dan naar een alternatieve datum: als het concert kan worden verplaatst blijven gekochte tickets geldig. Dat zoeken kost even tijd – we laten zo snel mogelijk van ons horen. Als het niet anders kan wordt het concert geheel geannuleerd. Ook dan nemen we via e-mail contact op met alle ticketkopers.

Daarnaast blijven de andere basisregels van kracht, lees voor je bezoek aan een van onze concerten onderstaande informatie goed door. Zo zorgen we samen voor een veilig concertbezoek.

  • Om te beginnen is het natuurlijk van groot belang dat je alleen komt als je gezond bent en thuis blijft bij ziekte. Het gaat hierbij ook om milde symptomen zoals (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook blijf je thuis als je gezinsleden of huisgenoten hebt met koorts of benauwdheidsklachten.
  • Bij binnenkomst scant een medewerker van Iduna je ticket en je QR-code waaruit blijkt dat je gevaccineerd of negatief getest bent, of dat je eerder corona hebt gehad. Deze code is aan te maken via de CoronaCheck-app of uit te printen op papier. Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we je ook naar je legitimatiebewijs.
    Meer informatie over het verkrijgen van deze QR-code is hier te vinden.
  • Het is tegenwoordig alleen mogelijk om met pin te betalen.
  • We hebben ons best gedaan om de concerten veilig te organiseren zodat iedereen met vertrouwen de concerten van Iduna kan bijwonen. We rekenen hierbij ook op jouw medewerking en wensen je heel veel plezier!

Deze instructies komen voort uit het ‘Protocol heropening pop-, improvisatie- en jazzpodia Covid-19’ van de VNPF. De meest actuele versie van dit protocol is te vinden op https://www.vnpf.nl/dossiers/covid-19-protocol