Agenda
Vanja Sky
Kroatië's antwoord op Sheryl Crow en Norah Jones
vrijdag 23 februari 2024
Deur: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
€ 16,- vvk, € 18,- deur
Bestel je tickets

Het opkomende bluesrockfenomeen Vanja Sky uit Kroatië komt naar Iduna! Met haar kenmerkende rockstem en energieke optredens veroverde ze binnen enkele jaren de wereld. Het publiek wordt opgewarmd door de Nederlandse gitaarband The Monroes. 

Vanja Sky heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een internationaal bekend artiest. Na haar debuutalbum, waarop ze samenwerkte met gerenommeerde bluesartiesten en meesterwerk 'Woman Named Trouble' lanceerde ze onlangs haar derde album ‘Reborn’. Haar muzikale reis begon aan de Kroatische kust na een inspirerend concert van gitaarheld Denis Makin. In Zagreb ontmoette ze Laurence Jones en vormde ze een akoestisch duo met gitarist Eduard "Jimmy" Matesic. Samen speelden ze door het hele land en Vanja groeide uit tot een ontdekking en een van de meest succesvolle nieuwkomers in de blueswereld. Ze deelde het podium met grootheden als Bernard Allison en Mike Zito, die ook op haar debuutalbum te horen zijn.

Haar muzikale invloeden, waaronder Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan, komen samen in haar eigen composities, die zowel de traditie van de blues als de energie van hedendaagse hits omvatten. Met een scherpe stem en toewijding vergelijkbaar met Joan Jett en Chrissie Hynde van The Pretenders, betovert Vanja Sky het publiek op grote festivals zoals Rother Blues Days en Moulin Blues Festival. New Blues Festival Assen was een groot succes, waar Vanja Sky de show stal, volgens Marco Lemstra van het festival.

The Monroes hebben al heel wat kilometers afgelegd, van een plaat opnemen in New York tot het openen voor inspiraties zoals the Black Keys, Holly Golightly en the Detroit Cobras. Hun muzikale reis van Nederlandse americana/surf/garageband duurt al 21 jaar, met tournees door Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. Nu, na jaren werken, brengen ze binnenkort hun derde plaat "Scrapyard Songs" uit, waarop ze de perfecte balans tussen de zwoele stem van Josje en de fuzzy gitaarsound van Arnold nastreven. Bassiste Fiona van Gelder en drummer Arnoud Herder voegen zich vanavond bij hen voor een voorproefje van deze nieuwe songs.

Muzikale omlijsting door dj Jankobus Seunnenga!

Media
Bestel je tickets
gerelateerd
Java
Webster
Orange
River
The Reverend Shawn Amos
& The Brotherhood

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram