Agenda
Tiidmasine
geannuleerd
donderdag 21 december 2023
Deur: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Eindtijd: 22:30 uur
Gratis toegang

In verband met ziekte bij twee bandleden moeten we het optreden van Tiidmasiine van vanavond helaas annuleren. Er wordt gezocht naar een vervangende datum in 2024.

Jeroen Seinstra (De Hûnekop) brengt met een speciaal samengestelde band de verhalen van Tiidmasine naar Iduna en de entree is hielendal foargeefs.

Het project Tiidmasine is een eerbetoon aan de Friese geschiedenis, waarbij tien Friese schrijvers verhalen hebben geselecteerd om te vertellen. Deze verhalen zijn vervolgens omgezet in (song)teksten, die door een band onder leiding van Jeroen Seinstra zijn gebruikt als basis voor tien nummers. De resultaten zijn vastgelegd op een plaat en bijbehorende videoclips. De liveshow van het project is geen standaard optreden; naast het spelen van de nummers bevat het korte introducties van maximaal anderhalve minuut voor vijf nummers. Deze introducties, vergelijkbaar met Pecha Kucha, worden ondersteund door beelden die elke tien seconden wisselen en variëren van geschoten beelden tot geschiedenis- en videoclipfragmenten. Met deze multidisciplinaire benadering deelt de show Friese verhalen met het publiek, waardoor zowel Friezen als bezoekers belangrijke en soms onbekende stukjes geschiedenis van Friesland leren kennen.

Media
gerelateerd

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram