Agenda
The
Sidekicks
Support: Jack Bottleneck
zondag 28 april 2024
Deur: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Eindtijd: 18:00 uur
€ 13,- vvk, € 15,- deur
Bestel je tickets

The Sidekicks komen met rauwe energie naar Iduna om hun derde album 'Homemade' te presenteren. De band heeft zijn passie voor muziek omgezet in een authentieke sound die de grenzen van blues, rock, soul, pop en jazz doet vervagen. Als kers op de taart verzorgt Jack Bottleneck het voorprogramma.

The Sidekicks, een vijfkoppige band uit Oost-Groningen, delen een passie voor muziek en brengen een eclectische stijl voort, beïnvloed door diverse muziekstromingen en grootheden. Hun kenmerkende 'Sidekicks sound' combineert muzikale elementen die de bandleden door de jaren heen hebben verzameld. Albums als 'Blues And More Than Blues' (2012) en 'Texas Of The North' (2017) weerspiegelen hun veelzijdige stijl. Internationaal erkend als topklasse, bewijzen ze dat blues niet beperkt is tot de VS. De indrukwekkende prestaties van The Sidekicks zijn niet onopgemerkt gebleven. De band schitterde in diverse radioprogramma's en betrad vele podia in Nederland en Duitsland. Met hun bekendheid voor energieke liveoptredens brengen ze het publiek moeiteloos mee in hun muzikale verhaal. Nu presenteren ze trots hun derde album, "Homemade", op het Iduna-podium, die wordt uitgebracht in april 2024, verkrijgbaar op vinyl en opgenomen in hun thuisbasis Meulnhörn.

Jack Bottleneck, een authentieke en pure muzikant, heeft zijn overtuigende zangstijl te danken aan een leven vol ervaringen. Afkomstig uit de Friese Wouden, waar vrijgevochtenheid hoog in het vaandel staat, omarmt Jack verschillende muzikale genres zoals blues, bluegrass, country blues en Americana. Na donkere jaren richtte hij zich opnieuw op zijn muzikale toekomst. Zijn op Americana leunende repertoire, gekenmerkt door een rauwe stem en veelzijdig instrumentgebruik, prikkelt, verbaast en charmeert het publiek. Jack Bottleneck deelde het podium met bekende namen en speelt sinds 2019 met een vaste band, bestaande uit Rob Taekema, Herman Frank en Johannes Blanksma.

Media
Bestel je tickets
gerelateerd

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram