Agenda
Kingfisher
Sky
Unieke mix van progressieve rock, metal en folk
donderdag 7 november 2024
Deur: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Eindtijd: 22:30 uur
€ 12,50 vvk, € 15 deur
Bestel je tickets

Kingfisher Sky is een Nederlandse progressieve rockband die bekendstaat om hun unieke mix van progressieve rock, metal en folkelementen. Op donderdag 7 november staan ze met hun unieke sound op het podium in Iduna!

Met krachtige zang, rijke orkestrale arrangementen en dynamische ritmes, neemt Kingfisher Sky je mee op een muzikale reis die zowel boeiend als emotioneel is. Akoestische instrumenten gaan naadloos over in zwaar gitaarwerk met melodieuze vocalen, geïnspireerd door uiteenlopende genres. Van klassiek tot progressieve rock, van metal tot wereldmuziek.

De band werd in 2007 opgericht door drummer Ivar de Graaf en zangeres Judith Rijnveld en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd met hun complexe, maar toegankelijke geluid. Een unieke sound die moeilijk in woorden te vatten is, maar de term progressieve mythrock komt het meest in de buurt. Met invloeden van artiesten als Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd, vermengd met de progressieve rockstijl van bands als Porcupine Tree staat Kingfisher Sky symbool voor innovatie en vernieuwing in het progressieve rockgenre. Kortom een geluid van contrasten - zowel sfeervol en hard als dromerig en rockend.

Met een toegewijde fanbase en hun innovatieve benadering blijft Kingfisher Sky grenzen verleggen en nieuwe paden verkennen binnen het progressieve rock genre. En de kers op de taart? Hun langverwachte vijfde album komt in de herfst van 2024 uit! Beleef deze sonische reis die de zintuigen prikkelt en de geest verheft.

 

Artiesten
Media
Bestel je tickets
gerelateerd
Dirty Sound
Magnet
Demon Head
Rockin' Sunday
Afternoon
1 2 3 6

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram