Agenda
Exhorder
Schizophrenia • Deadspeak • Black Rabbit
zondag 12 mei 2024
Deur: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Eindtijd: 19:45 uur
€ 18,- vvk, € 20,- deur
Bestel je tickets

De Amerikaanse thrashmetalpionier Exhorder komt naar Drachten om de moshpit te doen ontvlammen in Iduna! Ook de Belgische band SCHIZOPHRENIA en de lokale helden Deadspeak en Black Rabbit staan op de bill!

Exhorder, opgericht in 1986, kende een tumultueuze reis. Na een sterke lokale aanhang in de New Orleans punkrockscene met de demo "Get Rude" in 1986, volgde in 1987 het controversiële klassieke album "Slaughter In The Vatican". Ondanks intern conflict viel de band uit elkaar in 1988, maar herenigde zich later dat jaar en tekende bij Mean Machine Records. Deplorabel genoeg ontbond het label voordat het debuutalbum werd voltooid, maar R/C Records voltooide het in 1990. Met de hulp van producer Scott Burns kwam "Slaughter in the Vatican" vijf jaar na de oorspronkelijke opnames uit. Na verschuivingen in de line-up volgde het tweede album "The Law", en na meerdere pauzes herstartte Exhorder in 2017. Na de release van "Mourn The Southern Skies" in 2019, bevestigde Nuclear Blast hun status. Met een nieuwe release gepland voor 2024, blijft Exhorder met succes wereldwijd optreden, hun reputatie als krachtige liveband gestaag vergrotend.

In januari 2020 verraste SCHIZOPHRENIA de undergroundscene met hun debuut-EP 'VOICES'. De vraag was of deze jongeren uit Antwerpen, België, dit konden overtreffen met hun debuutalbum. Het antwoord is een overtuigend JA! Met 'RECOLLECTIONS OF THE INSANE' hebben ze een puur Deathrash meesterwerk gecreëerd, dat alle legendarische elementen van extreme metal uit de afgelopen decennia belichaamt. Naast de ongecompliceerde woede en groove van de 'VOICES'-EP gaat het debuutalbum nog verder, flirtend met melodische death/black metal-invloeden. Als je al fan bent van bands als Morbid Angel, Demolition Hammer, Slayer, vroege Sepultura, Dissection, Death, At The Gates, Obituary, Bolt Thrower, Pestilence, stel je dan een mix voor van al die bands gecombineerd met de unieke en frisse interpretatie van metal door SCHIZOPHRENIA.

Deadspeak, een driekoppige deathmetalband uit Friesland, wordt aangedreven door een gezamenlijke passie voor zowel klassieke als hedendaagse bands in het genre. Met duistere grunts, smerige gitaren en een strakke ritmesectie verdienen Jasper Post, Moanne de Kroon en Lieuwe Kuik een plek tussen gevestigde namen in de underground, zoals Mortiferum, Mortuous, Spectral Voice en Phobophilic. Verwacht een intense, brute show met invloeden van Morbid Angel, Death en Immolation.

Black Rabbit is een thrash-/deathmetalband afkomstig uit Apeldoorn. In een stad waar Metal bands schaars zijn, hebben Jelle en Hidde besloten om samen een band te vormen. Als gitaristen begonnen ze met het schrijven van nummers, geïnspireerd door bands als Megadeth, Obituary, Death, en vele anderen.

Speelschema
15:00 Deur
15:30 Black Rabbit
16:15 Deadspeak
17:10 Schizophrenia
18:30 Exhorder

Media
Bestel je tickets
gerelateerd
Slimelord •
Cryptworm
Nile
Septicflesh

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram