Agenda
Drachten
Death Fest
Napalm Death • Suffocation • Wehrmacht • Primitive Man • Wormrot e.v.a.
zaterdag 10 februari 2024
Deur: 14:00 uur
Aanvang: 14:30 uur
Eindtijd: 00:00 uur
€ 36,- vvk
Ticketswap

Ai, dat is balen! Zowel Wehrmacht als Unlocked hebben hun tours moeten cancelen door onvoorziene omstandigheden. Het was een hele klus om last-minute waardige vervangers te vinden, maar gelukkig zijn de lokale helden van Atmoran bereid om in te springen met een speciale Sepultura set. Het programma begint nu een half uurtje later dan gepland. Bekijk het bijgewerkte tijdschema hieronder!

Tijdschema
Deur - 14:00 uur

Grote Zaal
15:00 - 15:40 Mancuerda
16:20 - 17:00 Enterprise Earth
17:40 - 18:10 Wormrot
19:00 - 19:40 Sanguissugabog
20:20 - 21:05 Primitive Man
21:45- 22:40 Suffocation
23:00 - 00:00 Napalm Death

Kleine Zaal
15:45 - 16:15 Organectomy
17:05 - 17:35 Aphotic
18:25 - 18:55 Insurrection
19:45 - 20:15 Atmoran - Sepultura set
21:10 - 21:40 Abyssal

Maak je klaar voor een muzikaal potje dood en verderf tijdens een loodzware nieuwe editie van Drachten Deathfest! Een dag vol extreem gitaargeweld, technische drums en gorgelende vocalen. Headliner Napalm Death, pioniers van grindcore, komen Drachten verpletteren met hun compromisloze brutaliteit en politiek geladen teksten. Daarnaast staan Suffocation, Wehrmacht, Primitive Man, Wormrot, Sanguissabogg, Unlocked, Enterprise Earth, Abyssal, Insurrection, Aphotic, Organectomy en Mancuerda op de bill.

Napalm Death
Napalm Death, gevormd in 1981 in het Verenigd Koninkrijk, is een invloedrijke grindcore- en death metalband. Pioniers in extreme muziek, ze brachten baanbrekende albums uit zoals "Scum" en "From Enslavement to Obliteration". Bekend om hun compromisloze houding en politiek geladen teksten, hebben ze de grenzen van het genre verlegd. Met een wisselende bezetting is Napalm Death ook vandaag de dag nog een krachtige speler in de internationale metalgemeenschap, waarbij ze sociaal commentaar leveren met intense, razendsnelle muziek.

Suffocation
Suffocation is een van de meest invloedrijke Amerikaanse deathmetalbands uit New York. Ze staan bekend om hun brute complexe stijl en baanbrekende albums, waaronder "Effigy of the Forgotten". Met een carrière die decennia overspant, zijn ze onmisbaar bij het ontstaan van de extreme metalgemeenschap en hebben ze een wereldwijde fanbase opgebouwd.

Wehrmacht
Wehrmacht gaat met alle originele leden voor het eerst sinds veertien jaar op tournee door Europa. In de late jaren tachtig veroorzaakte de band niet alleen een muzikale sensatie, maar ook ophef vanwege hun bandnaam. Wehrmacht staat bekend om hun meedogenloze thrash, zoals we die kennen van bands als D.R.I. en Cryptic Slaughter, gebracht met een stevige dosis plezier en humor. Omdat niet iedereen de humor ervan inziet, tourt de band tegenwoordig onder de naam "Biermacht".

Primitive Man
Primitive Man creëert met een verpletterend geluid en trage, zware riffs een duistere en intense atmosfeer. De teksten verkennen existentiële thema's en menselijk lijden. Met albums als "Scorn" en "Caustic" heeft Primitive Man een invloedrijke positie verworven binnen de extreme muziekscene.

Wormrot
Wormrot uit Singaporese heeft wereldwijd erkenning gekregen voor hun explosieve en compromisloze geluid. Met scherpe, razendsnelle riffs en intense vocalen heeft de band een unieke stempel gedrukt op het genre. Hun albums, zoals "Dirge" en "Voices," demonstreren hun vermogen om rauwe energie te kanaliseren in meesterlijke chaos.

Unlocked
Unlocked is een gloednieuwe Nederlandse allstarband met leden van onder andere Prostitute Disfigurement en Benighted. Het debuutalbum "Bedlamite” verschijnt 9 februari en bevat zeven verpletterende deathmetalnummers met elementen van thrash en black. De teksten verkennen de krankzinnige wereld van 19e-eeuwse gestichten.

Sanguisugabogg
Sanguisugabogg is een Amerikaanse deathmetalband uit Ohio. Hun verpletterende geluid, gemengd met humor en grove teksten, heeft hen snel een cultaanhang bezorgd. Met hun debuutalbum "Tortured Whole" uit 2021 hebben ze hun plaats in de moderne extreme metalwereld stevig verankerd.

Enterprise Earth
Enterprise Earth is een Amerikaanse deathcoreband uit Spokane, Washington. De band staat bekend om hun brute sound en duistere teksten, geïnspireerd door sciencefiction en het bovennatuurlijke. Met meerdere albums en een toegewijde fanbase zijn ze een prominente kracht in de moderne metal scene.

Abyssal
de duistere metalband Abyssal dompelt je onder in een verstikkende oceaan van geluid. Met hun diepe grunts, complexe structuren en atmosferische texturen creëren ze een beklemmende sfeer. Hun muziek, diepe, ondoorgrondelijke extreme metal neemt de luisteraar mee naar onbekende spectra van geluid.

Insurrection - release show
De Friese band Insurrection staat bekend om hun intense melodieuze deathmetal met thrash-invloeden. Met meer dan 120 optredens in heel Europa, waaronder als support voor bands als Suffocation en Cradle Of Filth, hebben ze hun naam stevig gevestigd. Hun nieuwste single 'Crimson Skies' geeft een voorproefje van het komende album, dat ze zullen presenteren tijdens het Drachten Deathfest.

Aphotic
Aphotic verkent ongekende duisternis door de grenzen van deathmetal te verleggen met diepgaande sferen en gelaagde gitaar- en synthesizerarrangementen. Hun debuutalbum "Abyssgazer", uitgebracht in maart 2023 door Nuclear Winter Records (EU) en Sentient Ruin Laboratories (USA), belichaamt deze gedurfde alchemie.

Organectomy
De brute death metalband Organectomy uit Nieuw-Zeeland snijdt door de scene met een intense mix van technische precisie, donkere melodieën verpletterende riffs en diepe grunts.

Mancuerda
De old school deathmetalsensatie Mancuerda uit Den Haag bracht in juli 2023 hun debuutalbum "Through Skin, Muscle and Bone" uit. Geïnspireerd door metal, deathmetal, en stoner, creëren ze een uniek en grimmig geluid.

Media
 Ticketswap
gerelateerd
Vader
Slimelord •
Cryptworm
Nile

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram