Agenda
DeWolff
Psychedelische southernrockinvasie
zaterdag 9 december 2023
Deur: 20:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
Eindtijd: 23:30 uur
€ 28,- vvk, € 28,- deur
Bestel je tickets

Na 15 jaar is de opmars van de Nederlandse psychedelische southernrocksensatie DeWolff nog niet gestopt. Met de nieuwe plaat Love, Death & In Between weet de groep zich opnieuw te overtreffen. Een weergaloos muzikaal epos die ze op zaterdag 9 december komen voordragen in Iduna. De ticketverkoop start per direct.

Het zaadje voor Love, Death & In Between werd geplant in Memphis. "In 2019 woonde ik een preek bij van Al Green in zijn eigen kerk, en dat was muzikaal een levens veranderende ervaring", herinnert Pablo zich. "Ik was daar nog geen minuut en ik was al aan het huilen. Hij had het over iemand die haar rekeningen niet kon betalen en zei vervolgens: 'I call up to the almighty saviour to help her.’ Wat werd beantwoord met luide 'Yeaaah! Yeaaah's!' De band speelde twee akkoorden, wat prachtig was. Ik was er intens door geraakt. Het maakte zo’n diepe indruk. Zoiets wilde ik ook in onze liveshow, maar we hadden geen geschikte nummers. Toen we begonnen met schrijven, wilde ik zoiets maken, een bijna religieuze ervaring. Want muziek voelt voor ons toch als een religie. Het is iets dat altijd in onze gedachten is. Het is waar we ons hele leven aan wijden."

Vanuit een analoge studio in het dorp Loguivy-Plougras in Bretagne schreef DeWolff twaalf liedjes, . Geheel live op tape opgenomen, zonder overdubs, werden de broers Pablo (gitaar/zang) en Luka van de Poel (drums/zang) naast Robin Piso (Hammond/Wurlitzer) vergezeld door een groot aantal muzikale vrienden. Plezier makend en beseffend wat voor hen het allerbelangrijkst is. Op een dieet van Al Green, Sam Cooke en John Steinbeck hebben ze een aantal van hun meest soulvolle maar opzwepende songs geschreven. Wees voorbereid op een heart-stopping kinda show.

Support: DRUM&BEEKER
Afkomstig uit de Limburgse Maasdelta in Nederland, levert deze tweemansband, bestaande uit Peter Beeker (zang/gitaar) en Daan van de Ven (drums), rauwe blues met teksten in het dialect. Hun geluid, dat doet denken aan The Bonnevilles en vroege Black Keys, vangt rauwe energie. Geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff), toont het nieuwe album hun authentieke, bijna Engels klinkede geluid, waarmee ze zich onderscheiden in de Nederlandse blueswereld.

Tijdschema
20:00 open
20:30 DRUM&BEEKER
21:20 DeWolff
Einde +- 23:00

23:15 Historian (Aftershow in de Kleine Zaal)

Media
Bestel je tickets
gerelateerd
Rosalie
Cunningham
Still Traveling
Wilburys
Platen- &
cdbeurs

Poppoadium
Drachten

Oliemolenstraat 16
9203 ZN Drachten
contact

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram