Popcity met De Staat, Ali B, Mister and Mississippi en meer

Poppodium Iduna presenteert op zondag 23 juli de vierde editie van het gratis toegankelijke Popcity in het Thalenpark te Drachten, letterlijk de achtertuin van Poppodium Iduna. Een van de headliners is rockband De Staat, die dit jaar op nummer 1 staat in de 3FM Festival Top 100.

Inmiddels heeft Popcity zich gevestigd als jaarlijks terugkerend festival, gekenmerkt door een brede pop- en rockprogrammering. Het festival is onderdeel van de Drachtster Culturele Zondagen en de afgelopen jaren vond inmiddels een drietal succesvolle edities plaats met artiesten als Douwe Bob, Jett Rebel, Kensington, Handsome Poets, DeWolff.
Dit jaar bestaat de gevarieerde line-up in totaal uit zeven bands: De Staat, Ali B, Mister and Mississippi, TenTemPiés, Jerry Hormone Ego Trip, Stuart Mavis en de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân.

Rockband De Staat is de afsluiter van de zondagavond op Popcity. Vorige week werd nog bekend gemaakt dat De Staat op nummer 1 terecht is gekomen in de 3FM Festival Top 100 van 2017. Bovendien heeft Poppodium Iduna een bijzondere relatie met deze band; 3 jaar geleden opende De Staat de volledig vernieuwde grote zaal van Iduna!

Rapper, entertainer en tv-persoonlijkheid Ali B komt s ’middags al naar Popcity om met volledige band zowel zijn solohits als nummers uit zijn succesvolle programma Ali B op volle toeren ten gehore te brengen. Enkele rappers en/of oldies uit het programma zullen hem ondersteunen om de show nog completer te maken; ook wij laten ons graag verrassen!
Mister and Mississippi bracht dit voorjaar het goed ontvangen derde album ‘Mirage’ uit, waarbij het muzikaal een nieuwe koers en richting heeft ingeslagen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en is de sound een stapje vuiger dan de indiefolk waarmee de band bekendheid vergaarde.
Voeg daarbij toe het feestelijke TenTemPiés, de eigenwijze Rotterdamse sixties rock ’n roll formatie Jerry Hormone Ego Trip, de mix van pop, folk en hiphop van Stuart Mavis en een opening van het festival door Katie Koss, de winnaar van de Kleine Prijs fan Fryslân; we verwachten met Popcity 2017 een mooi feest voor jong en oud neer te zetten!

zondag 23 juli 2017

Deur: 15:00

Aanvang: 15:00 - 23:00

Gratis


Facebookevent

Artiesten: