Lang leek het erop dat de traditionele metalmaand juni voor Friesland rustig zou blijven. Dit vonden we in Iduna niet kunnen en daarom verplaatsen we voor een keer ons Death over Drachten festival naar de zaterdag voor een dag gevuld met Black, Death en Thrash metal! En dit alles volgens oldschool recept: 7 bands, op 1 dag, op 1 podium voor slechts 10 euro met voor iedereen wat wils.  In de kleine zaal een metalmarket en natuurlijk voor de deur een snackwagen.

De eerste bevestigde namen liegen er niet om:
Rotting Christ
Een van de headliners zal de Black Metal band Rotting Christ zijn! Deze Griekse metalband grossiert al jaren in duistere en mystieke metal. Op het nieuwe album ‘Rituals’ keert de band enigszins terug naar het geluid uit de begintijd, sfeervol, hard en zwaar. Een logisch vervolg op het vorige album ‘Kata Ton Daimona Eaytoy’. Rotting Christ is net als goede wijn, het wordt beter en beter met de jaren!

Altar
Co-headliner vandaag is het Nederlandse Altar dat terug is van geweest! Samen met grote namen als Pestilence en Gorefest was Altar begin jaren 90 een van de vaandeldragers van de Nederlandse Death Metal. Het debuutalbum “Youth against Christ” sloeg in als een bom en bracht de band tot ver buiten de landsgrenzen én op festivals als Lowlands en Dynamo. Het bezorgde ze zelfs airplay op het toen nog “metal-minded” MTV. Begin 2007 leek het doek gevallen maar gelukkig is de band terug!

Distillator
Redelijk vers is het uit Enschede afkomstige trio Distillator. In 2015 trapten ze nog het optreden van Anthrax in Iduna af maar tegenwoordig is de band al toe aan zijn tweede langspeler “Summoning The Malicious” dat ze op 19 mei uit zullen brengen. Distillator maakt heerlijke klassieke Thrash zoals we die kennen van de big four. Ze deelden het podium al met grootheden als Gojira, Anthrax en Testament en toerden door heel Europa met bands zoals Metal Church en Vektor. Een band om mee rekening te houden in de toekomst en met een live reputatie die algemeen bekend is!

zaterdag 17 juni 2017

Deur: 15:00

Aanvang: 15:30 - 23:00

€10 vvk, €10 deur

Bestel hier je ticket

Artiesten: